Ξανθός σε Κικίλια: Προετοιμάζετε το αφήγημα της αποτυχίας στο μέτωπο της πανδημίας

Ξανθός σε Κικίλια: Προετοιμάζετε το αφήγημα της αποτυχίας στο μέτωπο της πανδημίας

Στην ανοίκεια επίθεση που εξαπέλυσε ο υπουργός Υγείας εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε ο Ανδρέας Ξανθός, κάνοντας λόγο για προετοιμασία του αφηγήματος της αποτυχίας από την πλευρά της κυβέρνησης.

Τα κίνητρα της πρωτοφανούς επίθεσης που εξαπέλυσε ο Βασίλης Κικίλιας κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης εντόπισε ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ στη συνεδρίαση των συναρμόδιων Επιτροπών της Βουλής, σημειώνοντας ότι ο υπουργός καλλιεργεί το έδαφος για την επικείμενη αποτυχία της κυβέρνησης στο μέτωπο της πανδημίας. Υπενθυμίζεται ότι ο Β. Κικίλιας έφτασε στο σημείο να κατηγορήσει την αξιωματική αντιπολίτευση ότι θα χαρεί αν ξεφύγει η κατάσταση με τον κορονοϊό.

Διαβάστε εδώ: Κικίλιας: Το «τεστ σε όλους» είναι ανάλογο με το «εύχομαι ειρήνη σε όλον τον κόσμο»

Ο πρώην υπουργός Υγείας πρόσαψε στον Β. Κικίλια ότι δυναμιτίζει το κλίμα της συζήτησης ενώ θα έπρεπε να στοχεύει στη διαμόρφωση πολιτικών συναινέσεων. Συγκεκριμένα, έκανε λόγο για «προπαγάνδα, μικροπολιτική, βουλιμία, διαζύγιο με την κοινή λογική, υποκρισία, μικροψυχία» απέναντι στην αξιωματική αντιπολίτευση, η οποία -κατά τα λεγόμενα του- έχει επιδείξει υποδειγματική και πρωτοφανή στάση στα πολιτικά χρονικά της χώρας μπροστά σε μια μια μείζονα κρίση. Μάλιστα, θύμισε στον υπουργό Υγείας ότι πρωτοκλασάτα στελέχη της ΝΔ και τομεάρχες χρέωναν στον πρώην πρωθυπουργού θανάτους από εποχική γρίπη, ιλαρά και ιό του Δυτικού του Νείλου.

Κατά τον Αν. Ξανθό, οι κυβερνητικές παλινωδίες καλλιέργησαν στην κοινή γνώμη δυσπιστία και ελλιπή συμμόρφωση στις υποδείξεις των ειδικών, ενώ πρότεινε την κατάρτιση ενιαίου σχεδίου για να διορθωθεί η κατάσταση. Σε εκείνο το σημείο επαίνεσε εμμέσως τη Νίκη Κεραμέως, λέγοντας ότι η υπουργός Παιδείας παρουσίασε ένα τέτοιο σχέδιο, όμως, δεν άφησε ασχολίαστο ότι η κ. Κεραμέως ταυτίζει την κριτική του ΣΥΡΙΖΑ με τη συνωμοσιολογία.

«Δεν έγινε ούτε μία πρόσληψη στο ΕΣΥ με πρωτοβουλία σας»

Ο τομεάρχης Υγείας υποστήριξε ότι δεν έχει συντελεστεί ούτε μία πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στα νοσοκομεία με υπουργική απόφαση της τωρινής κυβέρνησης. Επ΄αυτού, διασαφήνισε ότι όσες προσλήψεις έγιναν από αυτήν την κυβέρνηση στο ΕΣΥ, είχαν δρομολογηθεί από την προηγούμενη.

«Δεν έχετε σχέδιο για επένδυση στο ΕΣΥ» υπογράμμισε απευθυνόμενος στον Β. Κικίλια, συμπληρώνοντας ότι το συμπέρασμα αυτό επιβεβαιώνεται από το «σχέδιο Πισσαρίδη», στο οποίο δεν υπάρχει καν ο όρος Δημόσιο Σύστημα Υγείας. «Κάτι λέει αυτό για τον μακροπρόθεσμο σχεδιασμό σας» σχολίασε και παρέθεσε τη διαφορετική γραμμή που έχει εκφράσει ο Ηλίας Μόσιαλος, καθηγητής Πολιτικής της Υγείας στο London School of Economics και εκπρόσωπος της Ελλάδας στους διεθνείς οργανισμούς για την πανδημία, ο οποίος προέτρεψε την κυβέρνηση να μην αρκεστεί μόνο στη χρήση μάσκας για το άνοιγμα των σχολείων. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter