Ξανθός: Χαριστική βολή στο ΕΣΥ από το νομοσχέδιο Γκάγκα

Ξανθός: Χαριστική βολή στο ΕΣΥ από το νομοσχέδιο Γκάγκα
Φωτογραφία αρχείου

«Σε μια περίοδο αποδιοργάνωσης του ΕΣΥ και δραματικής υποστελέχωσης των νοσοκομείων, η κυβέρνηση φέρνει για ψήφιση ένα νομοσχέδιο που όχι μόνο δεν θα λύσει κανένα από τα διαρθρωτικά προβλήματα της δευτεροβάθμιας περίθαλψης, αλλά θα της δώσει τη “χαριστική βολή” ανατρέποντας τη θεμελιώδη εργασιακή συνθήκη του ιδρυτικού νόμου του ΕΣΥ, δηλαδή την πλήρη και αποκλειστική απασχόληση των νοσοκομειακών γιατρών» δηλώνει ο Ανδρέας Ξανθός αναφορικά με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο.

«Στη χώρα με το πιο ιδιωτικοποιημένο σύστημα υγείας της Ευρώπης, η κυβέρνηση Μητσοτάκη λέει ωμά στους εξουθενωμένους γιατρούς του ΕΣΥ να αναζητήσουν συμπληρωματικά εισοδήματα από την τσέπη των ασθενών, ασκώντας και ιδιωτικό έργο εκτός νοσοκομείο» αναφέρει ο Ανδρέας Ξανθός και εξηγεί «από την καθολική, ισότιμη και δωρεάν φροντίδα την οποία διασφάλιζε ο γιατρός-δημόσιος λειτουργός που ήταν αποκλειστικά απασχολούμενος στις δημόσιες δομές υγείας και αφοσιωμένος στη περίθαλψη χωρίς οικονομική συναλλαγή, πάμε σε γιατρούς αλλά και σε ασθενείς διαφορετικών ταχυτήτων εντός του ΕΣΥ. Οι δωρεάν υπηρεσίες θα συρρικνώνονται και οι επί πληρωμή θα επικρατήσουν. Αυτοί που θα θιγούν βεβαίως θα είναι κυρίως οι ασθενείς, που θα αντιμετωπίσουν νέα εμπόδια πρόσβασης σε αξιόπιστη φροντίδα και θα επιβαρυνθούν οικονομικά για να εξυπηρετηθούν σε ιδιωτικές δομές».

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καταψηφίζει συνολικά το νέο νομοσχέδιο που διαλύει τη δημόσια περίθαλψη και ζητά την απόσυρσή του. Η απόρριψη του ν/σ γίνεται από τη σκοπιά της γενναίας ενίσχυσης του ΕΣΥ και της δραστικής αντιμετώπισης των σοβαρών ελλειμάτων και παθογενειών του. Τώρα είναι η ώρα για ένα ευρύτατο συνδικαλιστικό, κοινωνικό και πολιτικό μέτωπο που θα διατρανώσει το «κάτω τα χέρια από το ΕΣΥ» και θα διεκδικήσει τη συνολική αναβάθμιση της δημόσιας φροντίδας υγείας.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter