Χάντμπολ: Ολυμπιακός και ΑΕΚ στο «στόχαστρο» Ερντογάν και τουρκικών ΜΜΕ

Χάντμπολ: Ολυμπιακός και ΑΕΚ στο «στόχαστρο» Ερντογάν και τουρκικών ΜΜΕ

Η διοίκηση της ομάδας χάντμπολ του Ολυμπιακού τιμώρησε με οριστική διακοπή συμβολαίου τον διεθνή Τούρκο αθλητή της, Ντουρμούς Αλί Τινκίρ, ενώ η ΑΕΚ προέβη σε τρίμηνη διακοπή συμβολαίου του δικού της διεθνή Τούρκου γκολκίπερ της ομάδας χάντμπολ, Γιουνούς Οζμουσούλ.

Αμφότεροι τιμωρήθηκαν μετά τον στρατιωτικό χαιρετισμό τους με τους υπόλοιπους παίκτες της εθνικής ομάδας της χώρας τους ως δείγμα συμπαράστασης στα στρατεύματα της χώρας τους που εισέβαλαν στη βόρεια Συρία. Ο στρατιωτικός χαιρετισμός έγινε μετά το τέλος του αγώνα χάντμπολ Τουρκίας-Βελγίου για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Όμως, οι τιμωρίες των δύο Τούρκων αθλητών δεν πέρασαν ασχολίαστες από τούρκικα ΜΜΕ που πέραν των δικών τους σχολίων, δημοσιεύουν και δήλωση του Ταγίπ Ερντογάν για το θέμα! «Αυτοί είναι τόσο ανήμποροι που φοβούνται τους αθλητές που χαιρετούν στρατιωτικά λόγω της επιχείρησης Πηγή της Ειρήνης. Δεν θα διακόψουμε τον χαιρετισμό μας. Θα χαιρετάμε όλους τους φαντάρους μας» ήταν το σχόλιο που έκανε ο Τούρκος πρόεδρος.

«Αχώνευτος γείτονας. Τους πείραξε ο στρατιωτικός χαιρετισμός», έγραψε η «Σαμπάχ», ενώ η «Γενί Σαφάκ» γράφει για «απόφαση – σκάνδαλο στην Ελλάδα, ακύρωσαν συμβόλαιο παικτών της εθνικής ομάδας επειδή χαιρέτισαν στρατιωτικά».

Τα ίδια με την Ζανκτ Πάουλι

Να θυμίσουμε ότι πριν δύο εβδομάδες από τα «βέλη» των τούρκικων ΜΜΕ δεν γλίτωσε η γερμανική Ζνακτ Πάουλι, η οποία έλυσε για τον ίδιο λόγο το συμβόλαιο του ποδοσφαιριστή της, Τσεντ Σαχίν, αφού πρώτα τον «άδειασαν» οι φίλοι του συλλόγου αλλά και η ίδια η διοίκηση του συλλόγου με ανακοίνωση της στην οποία τόνιζε ότι «οι θέσεις που εξέφρασε ο Σαχίν είναι αντίθετες με την ιδεολογία του συλλόγου». Η ανακοίνωση μάλιστα έκλεινε με την φράση «Ποτέ ξανά πόλεμος». Οι οπαδοί της ομάδας που αντέδρασαν οργισμένα σε βάρος του 25χρονου Τούρκου, σε φιλικό παιχνίδι με τη Βέρντερ Βρέμης ύψωσαν πανό που καλούσαν όλους τους φιλάθλους της ομάδας να υποστηρίξουν τους Κούρδους και ζητούσαν από τον Σαχίν να φύγει από την ομάδα τους, όπως κι έγινε.

Όμως ο Σαχίν δεν έμεινε από δουλειά, καθώς τρεις μέρες μετά, ο Τούρκος επιθετικός ξεκίνησε προπονήσεις στην Μπασάκσεχιρ, την ομάδα που υποστηρίζει ο Ερντογάν! «Αυτό είναι το σπίτι του. Αν ολοκληρώσει τις απαιτούμενες διαδικασίες, θα μπορεί να αρχίσει προπονήσεις με την ομάδα μας ανά πάσα στιγμή. Θέλουμε να τον κρατήσουμε σε φόρμα και να συνεχίσει να προπονείται για να είναι έτοιμος να αγωνίζεται από τον Ιανουάριο» δήλωσε ο πρόεδρος της νέας του ομάδας, Γκεκσέλ Γκιουμουσντάγ.

Η Μπασάκσεχιρ είναι η ομάδα που απέκλεισε φέτος ο Ολυμπιακός στον γ’ προκριματικό του Τσάμπιονς Λιγκ…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter