Χάος από την εισβολή της Τουρκίας στη Συρία – Ιράν: Σταματήστε (Video)

Χάος από την εισβολή της Τουρκίας στη Συρία – Ιράν: Σταματήστε (Video)

Το Ιράν ζήτησε σήμερα να τερματιστεί γρήγορα η επιχείρηση της Τουρκίας στην επαρχία Αφρίν της Συρίας, υποστηρίζοντας ότι θα μπορούσε να βοηθήσει τις “τρομοκρατικές” οργανώσεις, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA.

“Το Ιράν ελπίζει ότι αυτή η επιχείρηση θα τερματιστεί άμεσα ώστε να αποφευχθεί μια εμβάθυνση της κρίσης στη μεθόριο μεταξύ Τουρκίας και Συρίας” ανέφερε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Μπαχράμ Κασεμί, σύμφωνα με το πρακτορείο. “Μια συνεχιζόμενη κρίση στην Αφρίν μπορεί να δώσει ώθηση (…) στις τρομοκρατικές οργανώσεις στη βόρεια Συρία”, πρόσθεσε.

Τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη έπληξαν 45 στόχους στην επαρχία του Αφρίν, στη βόρεια Συρία, σήμερα Κυριακή, ανακοίνωσε ο τουρκικός στρατός, ενώ οι χερσαίες δυνάμεις προωθούνται στην περιοχή, σε μια επιχείρηση εναντίον των Κούρδων της Συρίας.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσαν οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις αναφέρεται ότι 32 μαχητικά συμμετείχαν στις αεροπορικές επιδρομές εναντίον καταφυγίων, κρησφύγετων και αποθηκών με όπλα και πυρομαχικά που ανήκουν στις Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG), την κουρδική πολιτοφυλακή.

Ποιος πολεμάει ποιον;

Περίπου 25.000 αντάρτες του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA) μετέχουν στη στρατιωτική επιχείρηση της Τουρκίας στη βόρεια Συρία, με στόχο να ανακαταλάβουν τις αραβικές πόλεις και τα χωριά που είχαν καταλάβει πριν από σχεδόν δύο χρόνια οι Κούρδοι των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG), δήλωσε ένας διοικητής των Σύρων ανταρτών μιλώντας στο πρακτορείο Reuters.

Ο ταγματάρχης Γιάσερ Άμπντουλ Ραχίμ είναι διοικητής της Φαϊλάκ αλ Σαμ, μιας από τις βασικές συνιστώσες των FSA. Όπως είπε, οι αντάρτες δεν επιδιώκουν να μπουν στην κουρδική πόλη Αφρίν αλλά να την περικυκλώσουν και να εκδιώξουν τις YPG, που την έχουν υπό τον έλεγχό τους.

Σύμφωνα πάντα με τον Άμπντουλ Ραχίμ, ένας από τους βασικούς στόχους της στρατιωτικής επιχείρησης είναι η ανακατάληψη της Ταλ Ριφάτ, μιας κωμόπολης στα νοτιοανατολικά της Αφρίν, καθώς και μιας σειράς αραβικών χωριών. Οι κοινότητες αυτές ελέγχονταν από τους αντάρτες αλλά τον Φεβρουάριο του 2016 τις κατέλαβαν οι YPG εκδιώκοντας δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους, υποστήριξε.

Τσαβούσογλου: Μην μας εμποδίζετε

Όποιος αντιτάσσεται στην επιχείρηση της Τουρκίας στην περιοχή Αφρίν της Συρίας τάσσεται με την πλευρά των τρομοκρατών και θα αντιμετωπιστεί αναλόγως, προειδοποίησε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, στο περιθώριο της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί στο Ιράκ, ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας είπε ότι η Άγκυρα ανέμενε από τη Γαλλία να στηρίξει τη στρατιωτική επιχείρησή της.

Αφορμή για τη δήλωση αυτή ήταν η έκκληση της Γαλλίας προς την Τουρκία για αυτοσυγκράτηση και η προειδοποίησή της ότι θα συγκαλέσει έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ προκειμένου να συζητηθεί η κατάσταση που διαμορφώνεται στη Συρία.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter