Χάος με ουρές χιλιομέτρων στους δρόμους του Λονδίνου πριν το lockdown (Photos – Video)

Χάος με ουρές χιλιομέτρων στους δρόμους του Λονδίνου πριν το lockdown  (Photos – Video)

Χάος προκλήθηκε στους δρόμους της Βρετανίας την Τετάρτη το απόγευμα λίγες μόνο ώρες πριν επιβληθεί το lockdown. 

Χιλιάδες οδηγοί επιδίωξαν να εγκαταλείψουν το Λονδίνο με σκοπό είτε να διαμείνουν στα εξοχικά τους είτε να βγουν για ένα τελευταίο ποτό ή φαγητό καθώς σύμφωνα με τα νέα μέτρα οι παμπς, τα μπαρ και τα εστιατόρια από σήμερα είναι κλειστά και θα μπορούν να πουλάνε ποτά σε πελάτες που παραγγέλνουν μόνο διαδικτυακά ή τηλεφωνικώς. Τα περισσότερα εστιατόρια ήταν σχεδόν γεμάτα.

Σύμφωνα με τα δορυφορικά στοιχεία του TomTom, εφαρμογής που δείχνει τα επίπεδα συμφόρησης, υπήρχαν τεράστιες ουρές (συνολικού μήκους 1.900 χιλιομέτρων) στους δρόμους της πόλης από τις 6 το απόγευμα και μετά.

https://www.youtube.com/watch?v=kG2WY-5OCbw

Χθες το βρετανικό κοινοβούλιο ενέκρινε τα νέα περιοριστικά μέτρα που θα διαρκέσουν ένα μήνα προκειμένου να τεθεί υπό έλεγχο η πανδημία. «Τα μέτρα λήγουν στις 2 Δεκεμβρίου», δήλωσε ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον αν και ο βρετανικός τύπος σχολιάζει ότι τα μέτρα θα παραταθούν ως τα Χριστούγεννα.

Οι νέοι κανόνες επιτρέπουν στους πολίτες να βγουν έξω από το σπίτι τους μόνο για εργασία, όταν δεν μπορούν να εργαστούν από το σπίτι, για εκπαίδευση, για λόγους υγείας και για αγορά τροφίμων. Επιτρέπεται η ατομική άσκηση σε ανοικτούς χώρους, ενώ απαγορεύεται σε διαφορετικές οικογένειες να συγκεντρώνονται σε εσωτερικούς χώρους ή σε ιδιωτικούς κήπους.

Τα σχολεία και τα πανεπιστήμια θα παραμείνουν ανοικτά στη Βρετανία.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter