Χάος με την αναστολή στις πληρωμές των επιταγών επιχειρήσεων - «Κόλλησε» το μέτρο

Αλαλούμ επικρατεί με τον τρόπο εφαρμογής της αναστολής των επιταγών επιχειρήσεων του ευρύτερου κλάδου της φιλοξενίας που πλήττονται σοβαρά από την κρίση του κορονοϊού αφού δεν υπάρχει μέχρι στιγμής καμία ενημέρωση από το δίκτυο των καταστημάτων των συστημικών τραπεζικών ομίλων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αρκετοί είναι οι πελάτες που ενώ πληρούν τα απαιτούμενα κριτήρια για να ενταχθούν στη συγκεκριμένη διευκόλυνση, δεν λαμβάνουν καμία απάντηση όταν απευθύνονται στους αρμοδίους διότι όπως τους εξηγούν δεν υπάρχει μέχρι στιγμής καμία ενημέρωση από τις κεντρικές υπηρεσίες.

Υπενθυμίζεται ότι με την τελευταία ΠΝΠ δίνεται η δυνατότητα σε επιχειρήσεις με συγκεκριμένους ΚΑΔ (ξενοδοχεία, καταλύματα διακοπών, χώροι κατασκήνωσης, εγκαταστάσεις για οχήματα αναψυχής και ρυμουλκούμενα οχήματα, ταξιδιωτικά πρακτορεία) που εμφανίζουν μειωμένο κύκλο εργασιών κατά το α’ εξάμηνο του 2020 σε ποσοστό μεγαλύτερο του 85% σε ετήσια βάση, να αναστείλουν τις πληρωμές επιταγών που έχουν εκδώσει έως και το τέλος Οκτωβρίου.

Επίσης, επιχειρήσεις με τους ίδιους ΚΑΔ που εμφανίζουν μείωση τζίρου κατά ποσοστό 70% έως 85% επί των οποίων έχει βεβαιωθεί αδυναμία πληρωμής από τις 16 Ιουλίου 2020 έως την έναρξη ισχύος της ΠΝΠ, δεν καταχωρούνται σε αρχεία δεδομένων οικονομικής συμπεριφοράς εάν αποδεδειγμένα εξοφλήσουν τις οφειλές τους έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2020. 

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.