Χάος με το πόρισμα της Εξεταστικής

Χάος με το πόρισμα της Εξεταστικής

Χάος με τις διαρροές του εισηγητικού πορίσματος της πλειοψηφίας της Εξεταστικής Επιτροπής για τα δάνεια στα κόμματα και τα Μέσα Ενημέρωσης.

Ενώ δεν έχει υπάρξει ακόμη επίσημη ενημέρωση στο διαδίκτυο κυκλοφορούν διάφορες εκδοχές του πορίσματος που επρόκειτο να διαμοιραστεί σήμερα στα πολιτικά κόμματα, προκειμένου να τοποθετηθούν επ’ αυτού στην συνεδρίαση της επιτροπής της Πέμπτης.

Θόρυβος έχει προκληθεί σχετικά με το αν στην τελική «βερσιόν» του πορίσματος υπάρχει αναφορά στον διοικητή της ΤτΕ Γιάννη Στουρνάρα και την επίμαχη φράση «χρήζει περεταίρω δικαστικής διερεύνησης». Η αναφορά γίνεται για τροπολογία που είχε καταθέσει ο Γ.Στουρνάρας το Μάρτιο του 2014 σε νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών επί υπουργίας Κ.Μητσοτάκη, με την οποία διαγράφονταν βεβαιωμένα φορολογικά έσοδα 1,2 δισεκατομμυρίων ευρώ από τις εταιρίες Μότορ Οιλ και ΕΛ.ΠΕ. Η υπόθεση φέρεται να συνδέεται με τα Μέσα Ενημέρωσης λόγω της συμμετοχής των επιχειρήσεων Βαρδινογιάννη στο μετοχικό κεφάλαιο του τηλεοπτικού σταθμού STAR.

Πάντως ο πρόεδρος της Επιτροπής, Αντώνης Μπαλωμενάκης φέρεται να έχει διαψεύσει ότι η αναφορά αυτή θα υπάρχει στο τελικό πόρισμα της πλειοψηφίας.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter