Χάος στα αεροδρόμια της υφηλίου – Κατέρρευσε σύστημα διαχείρισης κρατήσεων

Χάος στα αεροδρόμια της υφηλίου – Κατέρρευσε σύστημα διαχείρισης κρατήσεων

Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζουν οι αερομεταφορές παγκοσμίως, καθώς κατέρρευσαν συστήματα καίριας σημασίας για τη διαχείριση των κρατήσεων.

Σύμφωνα με τον Independent η κατάσταση φαίνεται να εξομαλύνεται, ωστόσο για αρκετές ώρες το πρωί της Πέμπτης προκάλεσε σοβαρά προβλήματα στα αεροδρόμια του Λονδίνου και άλλα μεγάλα αεροδρόμια του κόσμου.

Φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στα Social Media δείχνουν επιβάτες να σχηματίζουν ουρές καθώς ήταν αδύνατον να εξυπηρετηθούν, ενώ ακόμα δεν είναι ξεκάθαρο πότε θα αποκατασταθεί πλήρως το πρόβλημα.

Σύμφωνα με τον Independent το πρόβλημα εντοπίζεται στον Amadeus Altea, ένα λογισμικό που οι αεροπορικές εταιρείες χρησιμοποιούν για να ελέγχουν τις ροές των επιβατών. Χρησιμοποιείται από 125 εταιρείες που πετούν σε αεροδρόμια σε όλον τον πλανήτη.

H Amadeus ανακοίνωσε ότι υπήρξε «πρόβλημα στο δίκτυο που προκάλεσε σοβαρή αναστάτωση σε κάποια από τα συστήματά μας».

Κάποια από τα μεγάλα αεροδρόμια που επηρεάστηκαν είναι το Gatwick του Λονδίνου, το Charles de Gaulle στο Παρίσι και το Reagan Airport στην Ουάσινγκτον. Το Amadeus χρησιμοποιείται μεταξύ άλλων από την British Airways, την France-KLM και τη Lufthansa.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter