«Χάος» στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης – Γεμάτες ΜΕΘ και διασωληνώσεις σε απλές κλίνες

«Χάος» στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης –  Γεμάτες ΜΕΘ και διασωληνώσεις σε απλές κλίνες

Η λέξη «χάος» μπορεί να περιγράψει μόνο την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τον Μιχάλη Γιαννάκη, πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), στη Θεσσαλονίκη η κατάσταση είναι απερίγραπτη, τόσο για τους ασθενείς όσο και για το προσωπικό. «Έκλεισε την εφημερία σήμερα το πρωί το ΑΧΕΠΑ με 41 εισαγωγές ασθενών με κορονοϊό και 15 ύποπτα περιστατικά. Η ΜΕΘ κορονοϊού 15 κλινών είναι γεμάτη και υπάρχουν τέσσερις διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ» τονίζει.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ ισχύουν τα εξής για τα υπόλοιπα νοσοκομεία:

«Παπαγεωργίου» :Η εφημερία ξεκίνησε το πρωί της Τετάρτης με γεμάτες 25 κλίνες ΜΕΘ κορονοϊού. Εκτός ΜΕΘ έχουν διασωληνωθεί 11 άτομα. Γεμάτη η ΜΑΦ και η Στεφανιαία Μονάδα.

«Παπανικολάου»: Έφτασαν οι εντατικολόγοι και ανοίγουν 18 κλίνες ΜΕΘ (είχε γίνει δωρεά) για περιστατικά κορονοϊού. Από το πρωί μεταφέρονται οι διασωληνωμένοι ασθενείς. Οι κλίνες ΜΕΘ γίνονται πλέον 36 από 30. Αναμένεται να γεμίσουν άμεσα οι νέες ΜΕΘ.

Ιπποκράτειο» : Γεμάτες οι 15 κλίνες ΜΕΘ. Υπάρχουν 7 διασωληνωμένοι στα χειρουργεία. Επιπλέον, λειτουργούν 18 κλίνες για γενικά διασωληνωμένα περιστατικά, που είναι όλες γεμάτες.

«Κρίμα για το προσωπικό που εργάζεται. Δεν προλαβαίνουν να πάνε ούτε τουαλέτα. Ατέλειωτες ώρες με τη στολή υψηλής προστασίας. Μένουν 8 ώρες με τη στολή χωρίς διάλειμμα. Η δουλειά αυτή δεν πληρώνεται. Έχουν μείνει μόνο στα λόγια για τους ήρωες» αναφέρει ο Μιχάλης Γιαννάκος της ΠΟΕΔΗΝ.

Όπως εξηγεί, «οι 106 κλίνες ΜΕΘ κορονοϊού στη Θεσσαλονίκη που λειτουργούν τώρα ασφυκτικά γεμάτες. Οι 34 κλίνες ΜΕΘ των περιφερειακών νοσοκομείων της Κεντρικής Μακεδονίας ασφυκτικά γεμάτες. Δεκάδες διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ. Αρκετά βαριά περιστατικά με μηχάνημα υψηλής ροής οξυγόνου στις κλινικές στα όρια της διασωλήνωσης. Αρκετοί ηλικιωμένοι ασθενείς καταλήγουν στις κλινικές. Πρόκειται για τραγωδία».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter