Χάος στη Ρωσία μετά από απειλές για βόμβες σε 200 κτίρια – Τι συνέβη (Photo)

Χάος στη Ρωσία μετά από απειλές για βόμβες σε 200 κτίρια – Τι συνέβη (Photo)

Περίπου 50.000 άνθρωποι απομακρύνθηκαν σήμερα από περίπου 200 δημόσια κτίρια, εμπορικά κέντρα και σχολεία στη Μόσχα και στην περιφέρειά της έπειτα από ανώνυμες απειλές για βόμβα που εστάλησαν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, δήλωσε ένας εκπρόσωπος των υπηρεσιών αντιμετώπισης επείγουσων αναγκών στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik.

“Μέχρι τις 18:00 ώρα Μόσχας, (ίδια ώρα Ελλάδας), 119 εγκαταστάσεις έχουν ελεγχθεί στη Μόσχα έπειτα από απειλές για βόμβα, ακόμη 82 εγκαταστάσεις έχουν ελεχθεί στο Κεντρικό Ομοσπονδιακό Διαμέρισμα, μέσα σε αυτό και η περιοχή της Μόσχας”, δήλωσε ο αξιωματούχος.

Δείτε επίσης: Πανικός στη Μόσχα: Διακόπηκε η προπόνηση της Κίμκι μετά από απειλή βόμβας

Πρόσθεσε ότι οι απειλές για τοποθέτηση βόμβας οδήγησαν στην απομάκρυνση τουλάχιστον 30.000 ανθρώπων στη Μόσχα και 19.000 ανθρώπων σε περιοχές της Κεντρικού Ομοσπονδιακού Διαμερίσματος, συμπεριλαμβανομένης της περιοχής της Μόσχας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, συνολικά 84 εγκαταστάσεις στη Μόσχα και στο Κεντρικό Ομοσπονδιακό Διαμέρισμα έχουν ήδη ελεγχθεί και οι απειλές αποδείχθηκαν ψευδείς.

Εκκενώσεις πραγματοποιήθηκαν επίσης στην Αγία Πετρούπολη, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, η οποία είχε λάβει παρόμοιες ψευδείς προειδοποιήσεις για βόμβες τις προηγούμενες ημέρες.

Δεν βρέθηκαν ύποπτα αντικείμενα κατά τις έρευνες που ακολούθησαν αυτές τις εκκενώσεις.

Σύμφωνα με τις αρχές που επικαλούνται τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης, αυτές οι ειδοποιήσεις αποστέλλονταν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από το εξωτερικό, ιδίως από την Ουκρανία.

_x000D_
_x000D_

_x000D_
_x000D_

Φωτογραφία: Twitter

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter