Χάος στη Λωρίδα της Γάζας: Είκοσι νεκροί Παλαιστίνιοι, εκ των οποίων εννέα παιδιά – 65 τραυματίες

Χάος στη Λωρίδα της Γάζας: Είκοσι νεκροί Παλαιστίνιοι, εκ των οποίων εννέα παιδιά – 65 τραυματίες

Τουλάχιστον είκοσι Παλαιστίνιοι, εκ των οποίων οι εννέα παιδιά, σκοτώθηκαν σήμερα, σε αεροπορικούς βομβαρδισμούς του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας, σε απάντηση για τις ρουκέτες που είχαν εκτοξευτεί νωρίτερα από τον παλαιστινιακό θύλακα, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές. Με βάση αυτόν τον νεότερο απολογισμό του υπουργείου Υγείας της Γάζας, οι νεκροί ανέρχονται σε 20 και οι τραυματίες στους 65, σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Η Χαμάς, ανέφερε στο μεταξύ ότι ένας από τους διοικητές της σκοτώθηκε σε αυτούς τους βομβαρδισμούς.

Νωρίτερα, το απόγευμα της Δευτέρας, ήχησαν σειρήνες προειδοποίησης για εκτόξευση πυραύλων και στην Ιερουσαλήμ, λίγα λεπτά μετά το τελεσίγραφο που εξέδωσε η Χαμάς, καλώντας το Ισραήλ να αποσύρει τις δυνάμεις του.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Ισραηλινού στρατού, ένας αντιαρματικός πύραυλος εκτοξεύτηκε από το βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας προς το Ισραήλ. Ένας αυτόπτης μάρτυρας του Reuters ανέφερε πως άκουσε τρεις εκρήξεις στο κεντρικό Ισραήλ, με τη Χαμάς να αναλαμβάνει την ευθύνη για την εκτόξευση μίας ρουκέτας.

Διαβάστε επίσης: Ισραήλ: Ήχησαν οι σειρήνες – Εκκενώθηκε το Τείχος των Δακρύων

Ματαιώθηκε, η πορεία για την «Ημέρα της Ιερουσαλήμ»

Η πορεία των χιλιάδων Ισραηλινών που ήταν προγραμματισμένη για απόψε το βράδυ στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ, προκειμένου να γιορταστεί η Ημέρα της πόλης, ματαιώθηκε λόγω των ταραχών που σημειώθηκαν νωρίτερα, ανακοίνωσαν οι οργανωτές.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter