Χάος στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης – Γιατί η Easy Jet ακυρώνει πτήσεις και στέλνει τους επιβάτες μέσω Αθήνας

Χάος στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης – Γιατί η Easy Jet ακυρώνει πτήσεις και στέλνει τους επιβάτες μέσω Αθήνας

Την ακύρωση πτήσεών της προς το αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε η Easy Jet, επικαλούμενη ζητήματα ασφάλειας που προκύπτουν από την μη ύπαρξη συστήματος υποβοήθησης προσγείωσης αεροσκαφών (ILS) στον διάδρομο από τον οποίον εκτελούνται πλέον οι πτήσεις.

Σύμφωνα με το Voria.gr, όπως αναφέρει η εταιρεία, αντιμετωπίζει προβλήματα σε σχέση με τον προγραμματισμό της στο «Μακεδονία» καθώς ο διάδρομος που έχει μείνει ανοιχτός είναι «ακατάλληλος» για απογείωση του αεροσκάφους της εταιρείας.

Η easyJet τονίζει ότι οι αεροπορικές εταιρείες δεν έλαβαν προειδοποίηση για το κλείσιμο του διαδρόμου, ενώ αναφέρει πως δεν κάνει αποδεκτές τις προτεινόμενες ενέργειες για την προσωρινή λειτουργία του αεροδρομίου κατά τη διάρκεια των εργασιών, καθώς δεν είναι διατεθειμένη να αναλάβει τον σχετικό κίνδυνο.

Οι επιβάτες θα ταξιδέψουν με ναυλωμένα από την εταιρεία λεωφορεία στην Αθήνα, από όπου και θα απογειωθούν για τους προορισμούς τους.

«Η easyJet θα συνεχίσει να αξιολογεί την κατάσταση. Οι πελάτες που αναμένουν να ταξιδέψουν από και προς Θεσσαλονίκη θα ενημερώνονται τακτικά μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, SMS και μέσω της εφαρμογής παρακολούθησης πτήσεων», αναφέρει.

Σύμφωνα με το Voria.gr τα συγκεκριμένα έργα αφορούν την αναβάθμιση του χερσαίου τμήματος του διαδρόμου 10/28 και ειδικότερα στην έκταση που ο συγκεκριμένος διάδρομος διασταυρώνεται με τον 16/34, τα οποία αναμένεται να παραδοθούν μέχρι τις 10 Μαρτίου.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter