Χάος τη νύχτα στο δρόμο Λαμίας-Δομοκού- Δίπλωσαν 30 νταλίκες, κόλλησαν στα χιόνια οι οδηγοί (Photos + Video)

Χάος τη νύχτα στο δρόμο Λαμίας-Δομοκού- Δίπλωσαν 30 νταλίκες, κόλλησαν στα χιόνια οι οδηγοί (Photos + Video)

Η ξαφνική και έντονη χιονόπτωση το βράδυ της Τρίτης στην περιοχή της Βόρειας Φθιώτιδας ξάφνιασε τους πάντες μια και το βαρομετρικό χαμηλό κατέβηκε ακόμη πιο χαμηλά από ότι ανέμεναν οι μετεωρολόγοι ενώ σύμφωνα με τον υπεύθυνο Πολιτικής προστασίας Θανάση Καρακάντζα η χιονόπτωση ξεκίνησε 4 ώρες νωρίτερα από την ενημέρωση που είχαν.  

«Ο χιονιάς ξεκίνησε λίγο πριν τις 21.00 ενώ οι προβλέψεις που είχαμε εμείς και η αστυνομία ήταν για μετά τις 00.00 τα ξημερώματα. Στο σημείο λόγω του ξαφνικού της υπόθεσης δίπλωσαν όχι μία και δύο αλλά σχεδόν… 30 νταλίκες! Η κατάσταση ήταν πολύ δύσκολη. Η χιονόπτωση έφτασε στους 30 πόντους από το 13οχλμ Λαμίας-Δομοκού και πάνω μέχρι την Ξυνιάδα σε λιγότερο από μια ώρα! Ήταν από τα πιο έντονα φαινόμενα που θυμάμαι προσωπικά, τα τελευταία χρόνια.

Ευτυχώς οι οδηγοί που εγκλωβίστηκαν ήταν απόλυτα συνεργάσιμοι. Διπλασιάσαμε άμεσα τα μηχανήματα, φέραμε και γερανούς προκειμένου να μπορέσουμε να δώσουμε την κυκλοφορία κανονικά λίγο μετά τις 02.00 τα ξημερώματα. Κάθε φορά τα στοιχεία της φύσης μας δοκιμάζουν. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους χειριστές, όσους συμμετείχαν αλλά και την αστυνομία που είχε διακόψει την κυκλοφορία και έκανε αρκετά καλή δουλειά ειδάλλως θα είχαμε σοβαρά θέματα. Στον χιονιά είχαν εγκλωβιστεί αρκετά Ι.Χ τα οποία κινούταν στον δρόμο χωρίς αλυσίδες και λογικό ήταν να μην μπορέσουν να συνεχίσουν στην διαδρομή κάνοντας υπομονή αρκετών ωρών και μπλοκάροντας σε πολλές περιπτώσεις την κυκλοφορία. Ήταν τόσο έντονη η κατάσταση όπου τα εκχιονιστικά χρειάζοταν να κάνουν ζικ-ζακ προκειμένου να αποχιονίσουν τον δρόμο και να τον δώσουν σε κυκλοφορία”, τόνισε ο κ. Καρακάντζας στο LamiaNOW και συνέχισε: “Σύμφωνα με τις προβλέψεις το φαινόμενο εξασθένισε και δεν έχουμε πρόβλεψη για κακοκαιρία τις επόμενες μέρες”.»



Η μεγάλη μάχη των μηχανημάτων της Περιφέρειας δόθηκε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες μιας και η ένταση της χιονόπτωσης κρατούσε σε συνεχή εγρήγορση χειριστές, μηχανήματα και αστυνομία. Αρκετές ήταν οι περιπτώσεις διερχόμενων -από τον δρόμο Λαμίας-Δομοκού και από το 13ο χλμ και πάνω- που κόλλησαν χωρίς αλυσίδες και εγκλωβίστηκαν μέχρι και 5 ώρες στο σημείο. Με την βοήθεια των μηχανημάτων όμως άπαντες κατάφεραν και ξεκόλλησαν λίγο μετά τις 2.00.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter