Χαρακόπουλος: Βρισκόμαστε στα πρόθυρα στρατιωτικής αναμέτρησης με την Τουρκία

Χαρακόπουλος: Βρισκόμαστε στα πρόθυρα στρατιωτικής αναμέτρησης με την Τουρκία

Την ώρα που η κυβέρνηση προσπαθεί να κρατήσει χαμηλούς τόνους αναφορικά με την τουρκική παραβατικότητα στο Αιγαίο με σκοπό την έναρξη -δια της γερμανικής διαμεσολάβησης- των διερευνητικών επαφών, ο Μάξιμος Χαρακόπουλος τόνισε στη Βουλή ότι οι γείτονες «μας έχουν εξωθήσει στα πρόθυρα στρατιωτικής αναμέτρησης».

Ακατάπαυστο είναι το αλαλούμ στη συμπολίτευση με φόντο – και – τα εθνικά θέματα. Μετά την αποκάλυψη της παραβίασης κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας από το τουρκικό ερευνητικό Oruc Reis και την παραίτηση του αντιναύαρχου ε.α. και τέως συμβούλου εθνικής ασφάλειας του πρωθυπουργού Αλέξανδρου Διακόπουλου, ο πρόεδρος της Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Μάξιμος Χαρακόπουλος υποστήριξε ούτε λίγο, ούτε πολύ ότι βρισκόμαστε ένα βήμα πριν από τη στρατιωτική σύγκρουση με τους γείτονες.

«Η Ελλάδα βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα κρεσέντο τουρκικών προκλήσεων» είπε ο βουλευτής της ΝΔ, συμπληρώνοντας πως η κατάσταση αυτή «μας έχει εξωθήσει στα πρόθυρα στρατιωτικής αναμέτρησης». Κατά τον κ. Χαρακόπουλο, η Άγκυρα έχει επιλέξει αναθεωρητική πολιτική, η οποία είναι υποταγμένη στα νεοοθωμανικά προτάγματα. Πρόσθεσε δε ότι η Τουρκία αντί για το διεθνές δίκαιο έχει υιοθετήσει το δίκαιο του ισχυρού και της κατακτησης.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter