Χαράτσι στους δήμους για τα απορρίμματα βάζει η κυβέρνηση Μητσοτάκη ενώ ευθύνεται η ίδια

Χαράτσι στους δήμους για τα απορρίμματα βάζει η κυβέρνηση Μητσοτάκη ενώ ευθύνεται η ίδια
EUROKINISSI

Με χαράτσι που έφερε ξαφνικά με τροπολογία, η κυβέρνηση επιβάλλει την άμεση και αναδρομική είσπραξη του τέλους ταφής των απορριμμάτων.

Σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας προστέθηκε τροπολογία που ανατρέπει κάθε σχεδιασμό στους προϋπολογισμούς των Δήμων.

Το ΥΠΕΝ απέφυγε να βάλει την τροπολογία στο σχέδιο νόμου που μπήκε σε διαβούλευση και αιφνιδίασε. Στη συζήτηση στη Βουλή αντέδρασε η τομεάρχης Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ, βουλευτής Βοιωτίας Γιώτα Πούλου που τόνισε ότι «δεν ευθύνονται οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την καθυστέρηση κατασκευής των έργων, που έχουν σχεδιαστεί από την περίοδο 2015- 2019» αλλά η κυβέρνηση δεν κατάφερε να χρηματοδοτήσει «ώστε να περιοριστεί η περιβαλλοντική επιβάρυνση και τα πρόστιμα από την Ευρωπαϊκή Ένωση».

«Δεν ευθύνονται οι δημότες για την καθυστέρηση υλοποίησης του σχεδιασμού, οι οποίοι πληρώνουν τα δημοτικά τους τέλη και καλούνται τώρα να επιβαρυνθούν και με το χαράτσι σας», είπε η κυρία Πούλου και εξήγησε ότι «οι προϋπολογισμοί των Δήμων στον τομέα των ανταποδοτικών υπηρεσιών δεν πρόκειται να κλείσουν, αν δεν μετακυλήσουν το χαράτσι στους δημότες, με αύξηση των δημοτικών τελών».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter