Χαρδαλιάς: Με αποτυχημένα μέτρα τύπου… Μυκόνου προειδοποιεί για την κατάσταση στα νησιά

Χαρδαλιάς: Με αποτυχημένα μέτρα τύπου… Μυκόνου προειδοποιεί για την κατάσταση στα νησιά

Με τοπικά μέτρα τύπου Μυκόνου σε νησιά με νέες συρροές του ιού, προειδοποίησε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, χωρίς ωστόσο να μπει στον κόπο να εξηγήσει γιατί άρθηκαν τα μέτρα στη Μύκονο χωρίς να έχει βελτιωθεί ουσιαστικά η υγειονομική εικόνα του νησιού και τα κρούσματα να παραμένουν δεκάδες σε ημερήσια βάση, με αποτέλεσμα και πάλι να βρισκόμαστε στο ίδιο σχεδόν σημείο.

«Εάν (…) δούμε ότι η κατάσταση ξεφεύγει, ότι έχουμε συνεχώς νέες συρροές, ότι δεν μπορούμε να στεγανοποιήσουμε τις υπάρχουσες, προφανώς θα χρειαστεί να πάρουμε μέτρα. Είναι κάτι που το απευχόμαστε, μέτρα σαν αυτά που πήραμε στη Μύκονο πριν από λίγες ημέρες», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ειδικά για την Ίο ανέφερε ότι η κατάσταση έχει ξεφύγει και είναι πρωτόγνωρη ειδικά στις νέες ηλικίες, ωστόσο πρώτο μέλημα της κυβέρνησης είναι να ενισχύσει τους ελέγχους και όχι να λάβει περιοριστικά μέτρα.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας εμφανίστηκε δε… λάβρος υποστηριχτής των επιχειρηματιών υποστηρίζοντας ότι «οι περισσότεροι εφαρμόζουν τα μέτρα αλλά οι λίγοι που δεν εφαρμόζουν τα μέτρα κάνουν τη διαφορά».

Για τη Μύκονο σχολίασε ότι άνοιξε ξανά μετά από 8 ημέρες καθώς οι νέες συρροές σταμάτησαν αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν θα ξανακλείσει, μια εξέλιξη που απεύχεται η πολιτεία. Σχετικά με την αστυνόμευση ο κ. Χαρδαλιάς είπε ότι δεν μπορεί να βρίσκεται ένας αστυνομικός σε κάθε μπαρ και κλαμπ 24 ώρες το 24ωρο.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter