Χάρης Δούκας: Ηγετικό «παρών» στη μάχη για την κεντροαριστερά – Υπέρ της προσφυγής στις εσωκομματικές κάλπες στο ΠΑΣΟΚ

Χάρης Δούκας: Ηγετικό «παρών» στη μάχη για την κεντροαριστερά – Υπέρ της προσφυγής στις εσωκομματικές κάλπες στο ΠΑΣΟΚ

Δηλώνει «παρών» ο Χάρης Δούκας στη μάχη για την ανασύνθεση του χώρου της κεντροαριστεράς, με όχημα το ΠΑΣΟΚ. Σε συνέντευξή του στην Καθημερινή της Κυριακής (16.6.2024) θέτει ως κρίσιμη και αναγκαία παράμετρο για την επιτυχή δρομολόγηση της ανασυγκρότησης της δημοκρατικής παράταξης το να ανασυνταχθεί πρώτα το ίδιο το ΠΑΣΟΚ με «ένα συμμετοχικό σοκ», με την άμεση, μαζική προσφυγή στη βάση. Εμφανίζεται να έχει ένα σχέδιο πρότασης για την ανασύνθεση του ευρύτερου χώρου, ασκεί εμμέσως κριτική στον Νίκο Ανδρουλάκη χωρίς να τον ονοματίζει για όσα δεν κατάφερε το ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές ενώ αυτοπροβάλλεται σαν εγγυητής της επόμενης μέρας για τη δημοκρατική παράταξη ώστε να κλείσει ο κύκλος «των αλλεπάλληλων ηττών» και να μην ανοίξει ένας νέος κύκλος εσωστρέφειας…

Τονίζει ότι η πορεία ανασύνθεσης της ευρύτερης δημοκρατικής παράταξης πρέπει να ξεκινήσει τώρα και ο οδικός χάρτης να χαρακτηρίζεται από τρία στοιχεία: κανένας αποκλεισμός, δημοκρατία στη λήψη των αποφάσεων και άμεσα, συμμετοχικές διαδικασίες.

Αποφεύγει να αναφερθεί στο δικό του ρόλο σε όλη αυτή τη διαδικασία, και εστιάζει στο ότι «αυτή την ώρα προέχει να συμφωνήσουμε και να χαράξουμε τον οδικό χάρτη των αλλαγών που πρέπει άμεσα να δρομολογηθούν».

Η συζήτηση για την επόμενη μέρα αφορά όλους όσοι πιστεύουν ότι στην Ελλάδα χρειάζεται να συγκροτηθεί μια εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης, με προοδευτικό πρόσημο, με επίκεντρο τον άνθρωπο, που θα μπορεί να εμπνεύσει μια κοινωνία υψηλών προσδοκιών. Όπως σημειώνει, δεν χωρούν οι δυνάμεις της συντήρησης και του λαϊκισμού. Μάλιστα, είναι αξιοσημείωτο ότι μιλά για τελικούς σχηματισμούς που χρειάζεται να προκύψουν γρήγορα «και βεβαίως όχι μέσα από κομματικά γραφεία και διαβουλεύσεις μηχανισμών».

Όπως επισημαίνει στη συνέντευξη στην «Καθημερινή» (δημοσιογράφος Δώρα Αντωνίου), το το εκλογικό αποτέλεσμα της ευρωκάλπης της 9ης Ιουνίου 2024 έστειλε ως μήνυμα ότι «η ανασύνθεση της δημοκρατικής παράταξης δεν πρέπει να χαθεί και πάλι σε ατέρμονες συζητήσεις, σε επιτροπές, συντονιστικά και πλατφόρμες. Δεν μπορεί να αναζητηθεί σε κλειστά γραφεία, σε κινήσεις ηγεσιών και σε συνεννοήσεις μηχανισμών».

Σχετικά με το αν μπορούν να ηγηθούν σε αυτή την προσπάθεια ο Στέφανος Κασσελάκης και ο Νίκος Ανδρουλάκης σημείωσε ότι αυτή την κρίσιμη ώρα δεν χωρούν συζητήσεις για ρόλους, θέσεις, προσωπικές ατζέντες, αλλά ομόνοια και συστράτευση, αλλιώς όπως λέει, όποιος θέλει ας περιχαρακωθεί στη γωνιά του, ας παραμείνει δέσμιος προσωπικών φιλοδοξιών και επιδιώξεων. Μάλιστα σημειώνει ότι «τα εύσημα και τους πρωταγωνιστικούς ρόλους δεν τους αποδίδει ο καθένας στον εαυτό του, τους αποδίδει η κοινωνία».

Διαβάστε επίσης

Ηχηρή παρέμβαση Χάρη Δούκα: Να δώσουμε τον λόγο στη βάση του ΠΑΣΟΚ

ΣΥΡΙΖΑ: Επανεκκίνηση, κύριε Μητσοτάκη, δεν γίνεται με ανακύκλωση προσώπων στις κυβερνητικές καρέκλες

Ηλεκτροπληξία στα νοικοκυριά με το τιμολόγιο Σκυλακάκη – Η κυβέρνηση αφήνει ανενόχλητες τις εταιρείες να κερδοσκοπούν

Ανασχηματισμός «ήττας»: Όμηρος εσωκομματικών ισορροπιών ο Μητσοτάκης

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter