Χάρης Δούκας: Χαιρόμαστε που η κυβέρνηση διέψευσε την υφαρπαγή του 984

Χάρης Δούκας: Χαιρόμαστε που η κυβέρνηση διέψευσε την υφαρπαγή του 984

«Χαιρόμαστε που μετά από τρεις μέρες σιωπής, επιτέλους, η κυβέρνηση δημόσια και επίσημα, διέψευσε τα δημοσιεύματα σχετικά με την υφαρπαγή του δημοτικού ραδιοφωνικού σταθμού 984, από τον Δήμο Αθηναίων», έγραψε ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σχολιάζοντας σημερινές απαντήσεις κυβερνητικών στελεχών που προσπάθησαν να κάνουν «damage control» μετά τις πολλές αντιδράσεις στα σχέδια της κυβέρνησης να αφαιρέσει από τον Δήμο τον ραδιοφωνικό σταθμό του.

Μετά από πολλές και έντονες αντιδράσεις, η κυβέρνηση Μητσοτάκη μέσω του Παύλου Μαρινάκη και του Θεόδωρου Λιβάνιου απάντησε στις πληροφορίες για μεταφορά του δημοτικού ραδιοφωνικού σταθμού «Αθήνα 9.84» στην Περιφέρεια Αττικής.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Θεόδωρος Λιβάνιος δήλωσε ότι: «Για να τελειώσει η παραφιλολογία με τη δήθεν “ιδιωτικοποίηση” του Αθήνα 9,84 και τη δήθεν “μεταφορά του” στην Περιφέρεια Αττικής: Καμία τέτοια σκέψη και καμία τέτοια πρόθεση ούτε υπήρχε ούτε υπάρχει από το υπουργείο Εσωτερικών».

Ανάλογες δηλώσεις από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Παύλος Μαρινάκη, ο οποίος είπε ότι «δεν είναι καθόλου αλήθεια, δεν έχει καμία βάση, δεν υπήρξε καμία τέτοια σκέψη, ούτε υπάρχει στα σκαριά κάποια τέτοια νομοθετική πρωτοβουλία. Και μάλιστα πριν σας απαντήσω, έχω επικοινωνήσει και με τα αρμόδια υπουργεία, είτε το υπουργείο Εσωτερικών, και πλέον είναι εν ευρεία έννοια και στην αρμοδιότητα της γενικής γραμματείας τύπου και του αρμόδιου υφυπουργείου. Ο 9.84 ανήκει στον δήμο, στους δημότες Αθηναίων», μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.

Μιλώντας στην «Αυγή» ο επικεφαλής της Ανοιχτής Πόλης Κώστας Ζαχαριάδης κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να σταθεί στο ύψος του ρόλου του και όλους τους πρώην δημάρχους Αθηναίων να πάρουν θέση.

«Ο Κ. Μητσοτάκης πρέπει να το κατανοήσει όσο κι αν τον ενοχλεί: Ο Δήμος Αθηναίων δεν είναι πλέον στο μενού του Μεγάρου Μαξίμου. Αντί να φέρεται εκδικητικά και αυταρχικά, οφείλει να σεβαστεί το αποτέλεσμα των εκλογών και να σταθεί στον θεσμικό του ρόλο, που επιβάλλει συνεργασία με όλους τους αιρετούς Α’ και Β’ βαθμού. Ή θα είναι πρωθυπουργός της χώρας ή φοβισμένος και εκνευρισμένος κομματάρχης.

Ο κ. Μπακογιάννης οφείλει να πάρει θέση, όλοι οι πρώην δήμαρχοι Αθηναίων οφείλουν να πάρουν θέση. Η ΕΣΗΕΑ οφείλει να πάρει θέση, το ΕΣΡ επίσης, και ο δημοκρατικός κόσμος της Αθήνας πρέπει να υπερασπιστεί το δημοτικό του ραδιόφωνο».

Διαβάστε επίσης: Δούκας: Ο Μητσοτάκης εκδικείται τους δημότες που δεν ψήφισαν υποψήφιους της ΝΔ (Video)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter