Χάρης Καστανίδης: Μακριά από οικονομικά συμφέροντα και εξωθεσμικά κέντρα ισχύος

Χάρης Καστανίδης: Μακριά από οικονομικά συμφέροντα και εξωθεσμικά κέντρα ισχύος

Με δραματικό τόνο, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και πρώην υπουργός Χάρης Καστανίδης έστειλε μήνυμα προειδοποίησης για τον τρόπο χάραξης της πολιτικής πορείας που ανοίγεται μπροστά για τη Χαριλάου Τρικούπη . Μιλώντας στο 3ο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ο πρώην υπουργός κάλεσε τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ να έχουν πάντα κατά νου και την πολιτική αυτονομία απέναντι σε οικονομικά συμφέροντα και εξωθεσμικά κέντρα ισχύος, που επιχειρούν συχνά να επιβάλλουν τις πολιτικές αποφάσεις.

Οπως είπε, χαρακτηριστικά στην ομιλία του, «η υποχρέωσή μας να διαφυλάξουμε την πολιτική αυτονομία του χώρου μας, δεν σημαίνει απλώς την υποχρέωσή μας να μην επιτρέψουμε τη μετατροπή του Κινήματός μας σε κυβερνητικό συμπλήρωμα άλλου κόμματος, όπως συνέβη με τη Δεξιά και κινδυνέψαμε με εκλογικό αφανισμό. Η πολιτική αυτονομία της δημοκρατικής παράταξης ισοδυναμεί, εν προκειμένω, με την πολιτική αυτονομία κάθε προσώπου από εμάς έναντι οικονομικών συμφερόντων και εξωθεσμικών κέντρων ισχύος, που επιχειρούν συχνά να επιβάλλουν τις πολιτικές αποφάσεις».

Και ο Χάρης Καστανίδης κατέληξε απευθυνόμενος προς τους συνέδρους : «Ελπίζω, να θυμάστε τις σκέψεις αυτές ιδιαίτερα στις δύσκολες στιγμές της προσπάθειάς μας. Είναι τα λόγια ενός ανθρώπου που μια βεβαιότητα μόνο κράτησε στην πολιτική του διαδρομή, τη βεβαιότητα ότι ήταν και είναι πάντοτε τίμιος με τη συνείδηση και τις αρχές του. Τα λόγια ενός «αμετανόητου», όπως θα έλεγε, ο Κώστας Βεργόπουλος».

Κατά τον Χάρη Καστανίδη, η ανασυγκρότηση του ΠΑΣΟΚ θα συντελείται ταυτόχρονα με την ανασυγκρότηση της κοινωνίας.

Επίσης έχει σημασία ότι ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ επέλεξε να απευθυνθεί στη νέα γενιά για να τους πει τι και ποιους πρέπει να αποφύγει κατά την ενασχόλησή της με την πολιτική. Με αυτό τον τρόπο στιγμάτισε συμπεριφορές και πολιτικές επιλογές, που προφανώς ενδημούν στη Χαριλάου Τρικούπη και όχι μόνο. Είπε προς τους νέους : μακρυά από τους τεχνικούς της εξουσίας που με κυνισμό ενδιαφέρονται μόνο για την απόκτηση ή τη διατήρηση της εξουσίας. Τους κάλεσε να αναδειχθούν σε νέο πολιτικό παράδειγμα αφοσίωσης σε υψηλές ιδέες, όπως η ελευθερία, η συμμετοχική Δημοκρατία, η κοινωνική δικαιοσύνη και η προστασία της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.

Οπως εξήγησε, η πολιτική δεν πρέπει να εκλαμβάνεται σαν ένας λαμπερός χώρος προνομίων ή ελαφρών κοσμικών συναναστροφών …

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter