Χαρίτσης: Ακόμη αγνοείται το σχέδιο της κυβέρνησης για το προσφυγικό

Χαρίτσης: Ακόμη αγνοείται το σχέδιο της κυβέρνησης για το προσφυγικό

«Το σχέδιο της κυβέρνησης για το προσφυγικό ακόμα αγνοείται», διαμηνύει ο βουλευτής Μεσσηνίας και εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης.

Παράλληλα, ασκεί δριμεία κριτική στον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι «συνεχίζει τους λανθασμένους χειρισμούς των τελευταίων επτά μηνών» και «αποδέχεται την αποποίηση των ευθυνών της Ευρώπης», καθώς «και τον σχεδιασμό της για τη μετατροπή της χώρας σε αποθήκη ψυχών».

Η δήλωση του Αλέξη Χαρίτση:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τονίσει κατ’ επανάληψη ότι είναι διατεθειμένος να στηρίξει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο αντιμετώπισης της κρίσης τόσο για την εσωτερική διαχείριση με ασφάλεια και σεβασμό στο διεθνές δίκαιο όσο και για την ευρωπαϊκή της διάσταση. Ώστε η Ευρώπη να σηκώσει επιτέλους το βάρος που της αναλογεί και να πιέσει την Τουρκία να διακόψει τον εκβιασμό της και να εφαρμόσει την Κοινή Δήλωση.

Το σχέδιο αυτό της κυβέρνησης ακόμα αγνοείται. Αντί αυτού, σήμερα ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει τους λανθασμένους χειρισμούς των τελευταίων επτά μηνών. Δυστυχώς όσο θετική και αν είναι η παρουσία της ευρωπαϊκής πολιτικής ηγεσίας στον Έβρο αυτές τις δύσκολες στιγμές, ο κ. Μητσοτάκης και οι Ευρωπαίοι αρκέστηκαν σε:

– αυτονόητες αναφορές στη σημασία της φύλαξης των συνόρων, αλλά όχι στο πώς θα διαχειριστούμε χωρίς απώλειες ανθρώπινων ζωών τις διογκούμενες ροές προς τα νησιά

– ευχολόγια για αλληλεγγύη και στήριξη της Ελλάδας

– παροχή κοινοτικών κονδυλίων για περαιτέρω δομές υποδοχής

– ενίσχυση των περιπολιών της Frontex.

Είναι εξαιρετικά ανησυχητικό ότι ούτε ο κ. Μητσοτάκης, ούτε η ευρωπαϊκή ηγεσία, είπαν κουβέντα για την υποχρέωση δίκαιου διαμοιρασμού των βαρών με νέο πρόγραμμα μετεγκατάστασης στις χώρες της ΕΕ, όπως το 2016, ούτε για την ανάγκη άσκησης πίεσης προς την Τουρκία.

Η απροθυμία του κ. Μητσοτάκη να θέσει αυτά τα θέματα επιβεβαιώνει πως αποδέχεται την αποποίηση των ευθυνών της Ευρώπης και τον σχεδιασμό της για τη μετατροπή της χώρας μας σε αποθήκη ψυχών».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter