Χαρίτσης: Διαψεύδονται οι υποσχέσεις της ΝΔ για επενδύσεις και ενίσχυση της μεσαίας τάξης

Χαρίτσης: Διαψεύδονται οι υποσχέσεις της ΝΔ για επενδύσεις και ενίσχυση της μεσαίας τάξης

“Η κυβέρνηση όχι μόνο δεν συνέχισε την επιταχυνόμενη, κατά το 1 ο εξάμηνο του 2019, πορεία εκτέλεσης των δημοσίων επενδύσεων, αλλά κατάφερε να την αντιστρέψει πλήρως”, διαμηνύει σε on camera δήλωσή του ο βουλευτής Μεσσηνίας και Εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, επισημαίνοντας ότι “χαμένοι της κυβερνητικής αποτυχίας είναι οι δικαιούχοι του κοινωνικού μερίσματος, αλλά και οι μικρομεσαίοι έμποροι και καταστηματάρχες, οι οποίοι είδαν τον εορταστικό τους τζίρο να μειώνεται”.

“Χαμένοι επίσης και οι Δήμοι και οι Περιφέρειες, καθώς πόροι ύψους 850 εκ. ευρώ σε σχέση με πέρυσι λείπουν ήδη από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, την ίδια στιγμή που πλήθος έργων σε όλη τη χώρα έχουν οδηγηθεί σε κατάργηση, πάγωμα και αδικαιολόγητες καθυστερήσεις”, συνεχίζει ο Αλέξης Χαρίτσης, και καταλήγει: “Οι υποσχέσεις της ΝΔ για «μπουλντόζες», επενδύσεις και ενίσχυση της μεσαίας τάξης διαψεύδονται παταγωδώς”.

Ακολουθεί η πλήρης δήλωση:

“Η ΝΔ του κ. Μητσοτάκη επιβεβαιώνει την αναξιοπιστία της για άλλη μια φορά. Κατηγορούσε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι θυσιάζει τις δημόσιες επενδύσεις για να κάνει επιδοματική πολιτική μέσω του κοινωνικού μερίσματος.

Μέσα σε ένα μόλις εξάμηνο διακυβέρνησης όμως πέτυχε το ακατόρθωτο:

Συρρίκνωσε ταυτόχρονα και το κοινωνικό μέρισμα, αφήνοντας εκτός εκατομμύρια δικαιούχους, αλλά και τις δημόσιες επενδύσεις περικόπτοντας το ΠΔΕ κατά 1,1 δισ. ευρώ, κλείνοντας τη χρονιά με ιστορικό χαμηλό 20ετίας.

Η κυβέρνηση όχι μόνο δεν συνέχισε την επιταχυνόμενη, κατά το 1 ο εξάμηνο του 2019, πορεία εκτέλεσης των δημοσίων επενδύσεων, αλλά κατάφερε να την αντιστρέψει πλήρως.

Χαμένοι αυτής της κυβερνητικής αποτυχίας;

Οι δικαιούχοι του κοινωνικού μερίσματος, αλλά και οι μικρομεσαίοι έμποροι και καταστηματάρχες, οι οποίοι είδαν τον εορταστικό τους τζίρο να μειώνεται. Χαμένοι επίσης και οι Δήμοι και οι Περιφέρειες, καθώς πόροι ύψους 850 εκ. ευρώ σε σχέση με πέρυσι λείπουν ήδη από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, την ίδια στιγμή που πλήθος έργων σε όλη τη χώρα έχουν οδηγηθεί σε κατάργηση, πάγωμα και αδικαιολόγητες καθυστερήσεις.

Οι υποσχέσεις της ΝΔ για «μπουλντόζες», επενδύσεις και ενίσχυση της μεσαίας τάξης διαψεύδονται παταγωδώς. Το μόνο που επαληθεύεται είναι ο λαϊκισμός και η ανικανότητά της”.


Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter