Χαρίτσης: Διττή η αποτυχία της κυβέρνησης Μητσοτάκη στο προσφυγικό (Video)

«Η Ν.Δ. οδηγεί τη χώρα στη διεθνή απομόνωση και καταδίκη, έχοντας ήδη προκαλέσει σοβαρές αντιδράσεις διεθνών οργανισμών και οργανώσεων για τα ανθρώπινα δικαιώματα»

«Το νομοσχέδιο της Ν.Δ. για το προσφυγικό συγκεφαλαιώνει την διττή αποτυχία της κυβέρνησης», δήλωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης.

 “Η Ν.Δ. οδηγεί τη χώρα στη διεθνή απομόνωση και καταδίκη, έχοντας ήδη προκαλέσει σοβαρές αντιδράσεις διεθνών οργανισμών και οργανώσεων για τα ανθρώπινα δικαιώματα”, ενώ “η διαχειριστική της ανεπάρκεια οδηγεί σε εντάσεις και χειροτέρευση των συνθηκών φιλοξενίας των προσφύγων”.

“Μοναδική λύση για την διαχείριση του προσφυγικού είναι η πολιτική που ακολούθησε ο ΣΥΡΙΖΑ τα τελευταία χρόνια: διεθνοποίηση του ζητήματος, σεβασμός στο διεθνές δίκαιο, συνολικό σχέδιο υποδοχής και εγκατάστασης των προσφύγων”, τόνισε χαρακτηριστικά.

Ακολουθεί η πλήρης δήλωση:

“Το νομοσχέδιο της Ν.Δ. για το προσφυγικό συγκεφαλαιώνει την διττή αποτυχία της κυβέρνησης.

Από τη μία, με την κραυγαλέα κατάργηση βασικών κανόνων του προσφυγικού δικαίου, οδηγεί τη χώρα στη διεθνή απομόνωση και καταδίκη, έχοντας ήδη προκαλέσει σοβαρές αντιδράσεις διεθνών οργανισμών και οργανώσεων για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Από την άλλη, η διαχειριστική της ανεπάρκεια οδηγεί σε εντάσεις στο εσωτερικό της χώρας και στη χειροτέρευση των συνθηκών φιλοξενίας των προσφύγων.

Η κυβέρνηση είναι παγιδευμένη.

Παγιδευμένη ανάμεσα στην αμηχανία της αδράνειας και στις δικές της εσωκομματικές αντιφάσεις.

Παγιδευμένη ανάμεσα στις ψευδαισθήσεις που καλλιέργησε προεκλογικά και στις πραγματικές διαστάσεις ενός σύνθετου και ευαίσθητου ζητήματος που αδυνατεί να αντιμετωπίσει το επιτελικό κράτος του κ. Μητσοτάκη.

Μοναδική λύση για την διαχείριση του προσφυγικού είναι η πολιτική που ακολούθησε ο ΣΥΡΙΖΑ τα τελευταία χρόνια: διεθνοποίηση του ζητήματος, σεβασμός στο διεθνές δίκαιο, συνολικό σχέδιο υποδοχής και εγκατάστασης των προσφύγων”.

Διαβάστε ακόμη: Μπρα ντε φερ Μητσοτάκη – Τσίπρα στη Βουλή για το προσφυγικό

Διαβάστε ακόμη: Ευρω-χαστούκι στην Κυβέρνηση για το νομοσχέδιο περί ασύλου και πρόσφυγες

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.