Χαρίτσης: Δρομολογείται το νομοσχέδιο για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού

Χαρίτσης: Δρομολογείται το νομοσχέδιο για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού

Την κυβερνητική βούληση για επίλυση του ζητήματος της ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικών επαναβεβαίωσε ο υπουργός Εσωτερικών στη Βουλή, υποστηρίζοντας ότι εντός της τρέχουσας κοινοβουλευτικής περιόδου θα κατατεθεί σχετική νομοθετική ρύθμιση.

«Η κυβέρνησή μας πήρε την πρωτοβουλία για πρώτη φορά και παρ’ ότι, ήδη από το 2001, προβλεπόταν αυτό συνταγματικώς, να συγκροτήσει και να θέσει σε λειτουργία την Επιτροπή για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού» είπε ο Αλέξης Χαρίτσης και πρόσθεσε ότι η εν λόγω Επιτροπή συγκροτήθηκε με διακομματική συναίνεση, καθώς τα ίδια τα κόμματα πρότειναν επιστήμονες εγνωσμένου κύρους να συμμετέχουν σ’ αυτήν.

«Έχει ήδη ξεκινήσει τη λειτουργία της και δική μου παρότρυνση στην πρώτη συνεδρίαση που συμμετείχα ήταν να ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία και πριν, εφόσον αυτό είναι εφικτό, από το χρονοδιάγραμμα που τίθεται από τον νόμο του «Κλεισθένη», την πεντάμηνη δηλαδή διάρκεια που προβλέπει ο νόμος, έτσι ώστε να μπορέσουμε στην τρέχουσα κοινοβουλευτική περίοδο να προχωρήσουμε στην κατάθεση σχετικής νομοθετικής ρύθμισης» επισήμανε, αποκαλώντας τιμή για την κυβέρνηση η πρωτοβουλία για την επίλυση του συγκεκριμένου «τεχνικά σύνθετου».

Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με τις πληροφορίες στην πρόσφατη Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ ο πρωθυπουργός πρότεινε να συμπεριληφθεί η συνταγματική πρόβλεψη να εκλέγονται πέντε βουλευτές από την ελληνική ομογένεια.

Διαβάστε περισσότερα: Πρόταση Τσίπρα για εκλογή πέντε ομογενών βουλευτών

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter