Χαρίτσης: «Εκεί διαφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ από τα κόμματα του παλαιού πολιτικού συστήματος»

Χαρίτσης: «Εκεί διαφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ από τα κόμματα του παλαιού πολιτικού συστήματος»

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Μεσσηνίας, Αλέξης Χαρίτσης, αναφέρθηκε στην πορεία προς το Συνέδριο αλλά και για τη διαδικασία διεύρυνσης του κόμματος.

Σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό της ΕΡΤ 3, ο Αλέξης Χαρίτσης ανέφερε μεταξύ άλλων ότι: «Για πρώτη φορά στα πολιτικά χρονικά της χώρας μας, ένα κόμμα που  κυβέρνησε τη χώρα επί τεσσερισήμισι χρόνια, σε μία κρίσιμη και επώδυνη ιστορική περίοδο, παίρνει την πρωτοβουλία για μία ειλικρινή αποτίμηση της πορείας του. Αυτό είναι κάτι πολύ σημαντικό όχι μόνο για το ΣΥΡΙΖΑ αλλά και για το πολιτικό σύστημα συνολικά», κάνοντας αναφορά για το Συνέδριο.

Παράλληλα, κατέστησε σαφές ότι στόχος του κόμματος είναι η ανάδειξη των λαθών με τόλμη και παρρησία, όπως και των επιτευγμάτων: «το ότι πετύχαμε με ένα μεγάλο  σύστημα εξουσίας απέναντί μας να βγάλουμε τη χώρα από τα μνημόνια, να ρυθμίσουμε το δημόσιο χρέος και να στηρίξουμε την κοινωνία. Συζητάμε συλλογικά και συντροφικά στα όργανά μας. Στην Κεντρική μας Επιτροπή κατατέθηκε ένα κείμενο απολογισμού, ένα  ντοκουμέντο εξαιρετικά σημαντικό για την πολιτική ιστορία της χώρας, το  οποίο θα καταστεί δημόσιο και θα το συζητήσουμε με την ιδία την ελληνική  κοινωνία. Πέρα από τις διαφορετικές μας πολιτικές θέσεις είναι και ο τρόπος που αντιλαμβανόμαστε την σχέση μας με τους πολίτες που μας διαχωρίζει από τα  κόμματα του παλαιού πολιτικού συστήματος». «Εκτός από την οργανωτική αναβάθμιση του κόμματος, το σημαντικότερο  είναι η προγραμματική δουλειά» δήλωσε ο βουλευτής Μεσσηνίας, «η οποία  δεν θα γίνει μέσα στους κομματικούς τοίχους. Σε επαφή με την κοινωνία  και πατώντας στην κυβερνητική μας εμπειρία θα διαμορφώσουμε το πρόγραμμα  για την επόμενη ημέρα».

Και πρόσθεσε: «Η φτώχεια, η υγεία, η στεγαστική  κρίση, τα ζητήματα των κοινωνικών ανισοτήτων και η κλιματική κρίση είναι  μερικά από ζητήματα θέλουμε να ανοίξουμε στην πορεία προς το συνέδριο». Για τη διαδικασία διεύρυνσης του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Χαρίτσης σημείωσε ότι: «περισσότεροι από 20 χιλιάδες συμπολίτες μας, κάποιοι από τους  οποίους μας προσεγγίζουν για πρώτη φορά, έχουν ήδη γραφτεί στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του iSYRIZΑ. Πρόκειται για μία νέα μορφή  συμμετοχικότητας. Θέλουμε να προσεγγίσουμε τους πολίτες που αντιλαμβάνονται ότι μαζί μπορούμε να συνδιαμορφώσουμε  λύσεις στα προβλήματα των καιρών μας».

Ερωτηθείς για τον ρόλο του ΣΥΡΙΖΑ ως αντιπολίτευση, ο βουλευτής Μεσσηνίας δήλωσε ότι «βρισκόμαστε στο πλευρό της κοινωνίας και όχι μόνο με κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις. Θα βρεθούμε στο δρόμο και στις κοινωνικές διεκδικήσεις για την πρώτη κατοικία, για τους μισθούς και το ασφαλιστικό. Για όλα τα κρίσιμα κοινωνικά ζητήματα που η κυβέρνηση της ΝΔ τα αντιμετωπίζει με όρους συντηρητικής και νεοφιλελεύθερης παλινόρθωσης, με όρους αντικοινωνικούς». «Τους τελευταίους επτά μήνες ανασυντάσσουμε τις δυνάμεις μας και ασκούμε ουσιαστική αντιπολίτευση. Με τη διαδικασία  της διεύρυνσης αλλά και με την παρουσία μας και στο κοινοβούλιο και  στην κοινωνία, θα γίνουμε ακόμη πιο ισχυρή αντιπολίτευση. Όχι μόνο  επειδή το θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά επειδή το έχει ανάγκη η ελληνική κοινωνία».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter