Χαρίτσης για Εκπαιδευτικό Κέντρο Πτήσεων στην Καλαμάτα: Απαράδεκτο να δρομολογούνται εξελίξεις εν κρυπτώ, αναμένουμε διευκρινήσεις

Χαρίτσης για Εκπαιδευτικό Κέντρο Πτήσεων στην Καλαμάτα: Απαράδεκτο να δρομολογούνται εξελίξεις εν κρυπτώ, αναμένουμε διευκρινήσεις

Την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει με διαδικασίες εξπρές και χωρίς διαβούλευση με κόμματα και τοπικούς φορείς την ανάθεση για τη δημιουργία Διεθνούς Κέντρου Αεροπορικής Εκπαίδευσης στην Καλαμάτα σε εταιρεία ισραηλινών συμφερόντων, που εκπροσωπείται στην Ελλάδα από «εκλεκτό» του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος σχολιάζει σε δήλωσή του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και και τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Αλέξης Χαρίτσης.

Ο ίδιος υπενθυμίζει ότι είχε επανειλημμένα ζητήσει ενημέρωση για το θέμα από την κυβέρνηση, αλλά αυτή δεν είχε παρασχεθεί. Συγκεκριμένα, είχε καταθέσει στις 13 Ιουλίου κοινοβουλευτική ερώτηση προς τους Υπουργούς Άμυνας και Μεταφορών και αφορούσε τις καθυστερήσεις στην ανάπτυξη και αξιοποίηση του κρατικού αερολιμένα Καλαμάτας. Μεταξύ άλλων ζητούσε διευκρινήσεις ως προς το τι ισχύει σχετικά με τη δημιουργία του συγκεκριμένου κέντρου εκπαίδευσης αλλά και τις τυχόν επιπτώσεις που θα υπάρξουν στην λειτουργία του γειτονικού πολιτικού αεροδρομίου «Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος» της Καλαμάτας.

Διαβάστε ολόκληρη τη δήλωση

«Με βάση δημοσιεύματα αλλά και κατόπιν ενημέρωσης που είχα από συναδέλφους μου βουλευτές – μέλη της Διαρκούς Επιτροπής Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων της Βουλής, πληροφορήθηκα ότι στη σημερινή συνεδρίαση ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας θα ανακοινώσει, με διαδικασίες «εξπρές» και χωρίς καμία άλλη ενημέρωση σχετικά με τη διαγωνιστική διαδικασία, τη δημιουργία Διεθνούς Κέντρου Αεροπορικής Εκπαίδευσης στην Καλαμάτα και θα ζητήσει τη γνώμη της Επιτροπής, ώστε αμέσως μετά να εισαχθεί το θέμα στο ΚΥΣΕΑ.

Υπενθυμίζω ότι σε κοινοβουλευτική ερώτηση που είχα καταθέσει στις 13/7 προς τους Υπουργούς Άμυνας και Μεταφορών και αφορούσε τις καθυστερήσεις στην ανάπτυξη και αξιοποίηση του κρατικού αερολιμένα Καλαμάτας, μεταξύ άλλων ζήτησα διευκρινήσεις ως προς το τι ισχύει σχετικά με τη δημιουργία του συγκεκριμένου κέντρου εκπαίδευσης αλλά και τις τυχόν επιπτώσεις που θα υπάρξουν στην λειτουργία του γειτονικού πολιτικού αεροδρομίου «Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος» της Καλαμάτας.

Το Υπουργείο Μεταφορών μέσω της αρμόδιας Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας απάντησε «…σε ότι αφορά την δημιουργία διεθνούς εκπαιδευτικού κέντρου πτήσεων στο γειτονικό του Κρατικού Αερολιμένα Καλαμάτας στρατιωτικό αεροδρόμιο, στην υπηρεσία μας δεν έχει περιέλθει μέχρι σήμερα κανένα σχετικό επίσημο αίτημα από ενδιαφερόμενους φορείς».

Το Υπουργείο Άμυνας δεν απάντησε ποτέ.

Αναμένουμε σήμερα τις επίσημες διευκρινήσεις από πλευράς του Υπουργού Άμυνας ως προς τι τελικά ισχύει. Επισημαίνουμε όμως ότι είναι απαράδεκτο να δρομολογούνται εξελίξεις σε τόσο κρίσιμα ζητήματα εν κρυπτώ, χωρίς καμία διαβούλευση με τις πολιτικές δυνάμεις, τους αρμόδιους φορείς, την τοπική κοινωνία και την αυτοδιοίκηση. Τέτοιες μεθοδεύσεις δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter