Χαρίτσης για Novartis: Το έγγραφο που δημοσίευσε η Καθημερινή καταρρίπτει τη θεωρία περί σκευωρίας (Video)

Χαρίτσης για Novartis: Το έγγραφο που δημοσίευσε η Καθημερινή καταρρίπτει τη θεωρία περί σκευωρίας (Video)

“Η υπόθεση Novartis συνιστά ένα ολοφάνερο σκάνδαλο. Αυτό επιβεβαιώνει και το έγγραφο που δημοσίευσε εχθές η εφημερίδα “Καθημερινή”, το οποίο καταρρίπτει και τη θεωρία περί σκευωρίας” υπογράμμισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης μιλώντας στον Ant1. 

“Σημασία έχει να κατανοήσουμε το πολιτικό πλαίσιο μέσα στο οποίο γίνεται η συζήτηση για τη Novartis. Ο κ. Γεωργιάδης έχει παραδεχτεί το χρηματισμό Ελλήνων πολιτικών από τη Novartis και την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε και έγγραφη αναφορά τριών εισαγγελέων για παρέμβαση του κ. Στουρνάρα και πολιτικών προσώπων για αυτήν ακριβώς την υπόθεση”, τόνισε.

https://www.facebook.com/acharitsis/videos/2804674262898844/

Δεν μπορεί η Ν.Δ. να μην επιτρέπει στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να τελέσουν το θεσμικό τους ρόλο

Ερωτηθείς σχετικά με την αντικατάσταση των Π. Πολάκη – Δ. Τζανακόπουλου από την Προανακριτική Επιτροπή, ο Αλ. Χαρίτσης ξεκαθάρισε: “Δεν τίθεται ζήτημα αντικατάστασης του Π. Πολάκη και του Δ. Τζανακόπουλου. Είναι αναφαίρετο δικαίωμα του προέδρου κάθε Κοινοβουλευτικής Ομάδας να ορίζει τα μέλη που συμμετέχουν στην επιτροπή” και υποστήριξε ότι η απόπειρα να εξαιρεθούν οι δύο πολιτικοί από την επιτροπή πρόκειται για “μια προσπάθεια χειραγώγησης της μειοψηφίας από την κοινοβουλευτική πλειοψηφία, η οποία είμαστε βέβαιοι ότι προέρχεται από το Μάξιμου και τον κ. Μητσοτάκη αλλά και μία κίνηση αποπροσανατολισμού από την ουσία της υπόθεσης. Δεν μπορεί η Ν.Δ. να μην επιτρέπει στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να τελέσουν το θεσμικό τους ρόλο. Πρέπει η πλειοψηφία να σέβεται τα δικαιώματα της μειοψηφίας”, επανέλαβε.

Στη συνέχεια δήλωσε ότι “ο Αλ. Τσίπρας με την επιστολή του τεκμηριώνει με σαφή τρόπο γιατί είναι παράνομη αυτή η κίνηση και ζήτησε από τον κ. Τασούλα να αποκαταστήσει την κοινοβουλευτική τάξη. Δυστυχώς με την απάντησή του ο κ. Τασούλας δεν εκπλήρωσε το θεσμικό του ρόλο” και δήλωσε ότι “πρέπει να βρεθεί μία διέξοδος με πρωτοβουλία του Προέδρου της Βουλής, η προανακριτική επιτροπή να αφεθεί να κάνει τη δουλειά της και οι μάρτυρες να εξεταστούν από τους βουλευτές που ορίζει κάθε κοινοβουλευτική ομάδα”. Ο Αλ. Χαρίτσης επισήμανε ότι “Η τοποθέτηση του βουλευτή του ΚΙΝΑΛ και πρώην Υπουργού δικαιοσύνης, κ. Καστανίδη, υιοθετεί πλήρως το σκεπτικό της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ”. Ο εκπρόσωπος Τύπου υποστήριξε ότι, “Το μείζον είναι ο ελληνικός λαός να πληροφορηθεί τι ακριβώς συνέβη, τόσο στην περίπτωση της προανακριτικής όσο και ευρύτερα στην υπόθεση του σκανδάλου Novartis και του πάρτι που έγινε στο χώρο της υγείας τα προηγούμενα χρόνια” και κατέληξε “Στη χρεοκοπία του 2010 φτάσαμε επειδή συνέβησαν κάποια πράγματα, για τα οποία υπάρχουν ευθύνες. Αν δεν υπήρχε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, ο ελληνικός λαός δεν θα γνώριζε για τα δισεκατομμύρια που χάθηκαν από τα δημόσια ταμεία. Ο εκτροχιασμός δεν ήταν μόνο δημοσιονομικός αλλά κυρίως θεσμικός”, κατέληξε.

Η Ν.Δ. θερίζει ό,τι έσπειρε στο προσφυγικό και αυτό που έσπειρε είναι ο ακραίος ρατσισμός και η ξενοφοβία

Απαντώντας σε ερώτηση για το προσφυγικό ζήτημα και τη στάση της Ν.Δ. σε αυτό, ο Αλ. Χαρίτσης υπενθύμισε πως “η στάση της Ν.Δ. από το 2015 δεν προέρχεται από κάποιους ακραίους κύκλους, αλλά από τον ίδιο τον κ. Μητσοτάκη, ο οποίος συστηματικά σπεκούλαρε πάνω στο θέμα και έρχεται μετεκλογικά, ως εκ του θαύματος, να πει ότι η προσφυγική κρίση οφείλεται στις γεωπολιτικές συνθήκες”. “Η Ν.Δ.”κατέληξε “θερίζει ό,τι έσπειρε και αυτό που έσπειρε είναι ο ακραίος ρατσισμός και η ξενοφοβία προς την κοινωνία”.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter