Χαρίτσης: Για πρώτη φορά κατατίθεται μείζον νομοσχέδιο χωρίς καμία διαβούλευση

Χαρίτσης: Για πρώτη φορά κατατίθεται μείζον νομοσχέδιο χωρίς καμία διαβούλευση

«Για πρώτη φορά μετά από τεσσερισήμισι χρόνια, κατατίθεται μείζον νομοσχέδιο χωρίς να έχει προηγηθεί καμία διαδικασία διαβούλευσης με τους εμπλεκόμενους φορείς και την κοινωνία.», αναφέρει μεταξύ άλλων ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης αναφερόμενος στο νομοσχέδιο για το επιτελικό κράτος. 

Και σημειώνει:

«Επιπλέον, καμία απολύτως νομική επεξεργασία από την Κεντρική Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή, όπως είχε γίνει με όλα τα μείζονος θεσμικής σημασίας νομοθετήματα της προηγούμενης βουλευτικής περιόδου. Χωρίς μάλιστα την συνδρομή των αρμόδιων υπηρεσιακών παραγόντων, το νομοσχέδιο προετοιμάστηκε μέσω outsourcing, κατά την προσφιλή τακτική της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου».

Προσθέτει μάλιστα: 

«Ως προς το περιεχόμενο, ο διορισμός ημετέρων και ο σφιχτός έλεγχος του Κράτους από το πρωθυπουργικό γραφείο, όχι μόνο δεν οδηγούν στην αποκομματικοποίηση, αλλά αντιθέτως δημιουργούν τις προϋποθέσεις για επαναθεμελίωση του αλήστου μνήμης κομματικού κράτους.»

Όλη η δήλωση του Αλέξη Χαρίτση:

«Κατατέθηκε χθες τα μεσάνυχτα(!) το πρώτο νομοσχέδιο της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Για πρώτη φορά μετά από τεσσερισήμισι χρόνια, κατατίθεται μείζον νομοσχέδιο χωρίς να έχει προηγηθεί καμία διαδικασία διαβούλευσης με τους εμπλεκόμενους φορείς και την κοινωνία. Επιπλέον, καμία απολύτως νομική επεξεργασία από την Κεντρική Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή, όπως είχε γίνει με όλα τα μείζονος θεσμικής σημασίας νομοθετήματα της προηγούμενης βουλευτικής περιόδου. Χωρίς μάλιστα την συνδρομή των αρμόδιων υπηρεσιακών παραγόντων, το νομοσχέδιο προετοιμάστηκε μέσω outsourcing, κατά την προσφιλή τακτική της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου

Περισσότερο στη νεοφιλελεύθερη αντίληψη για “ιδιωτικό κράτος” παρά στη διακηρυγμένη ενίσχυση του “επιτελικού κράτους” παραπέμπει αυτή η λογική…

Ως προς το περιεχόμενο, ο διορισμός ημετέρων και ο σφιχτός έλεγχος του Κράτους από το πρωθυπουργικό γραφείο, όχι μόνο δεν οδηγούν στην αποκομματικοποίηση, αλλά αντιθέτως δημιουργούν τις προϋποθέσεις για επαναθεμελίωση του αλήστου μνήμης κομματικού κράτους.»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter