Χαρίτσης: Για πρώτη φορά τετραπλές εκλογές στην Ελλάδα, όλα θα κυλήσουν ομαλά

Χαρίτσης: Για πρώτη φορά τετραπλές εκλογές στην Ελλάδα, όλα θα κυλήσουν ομαλά

«Είμαστε βέβαιοι ότι όλα θα κυλήσουν ομαλά», τόνισε, σε δηλώσεις που έκανε σήμερα το πρωί στην Καλαμάτα, ο υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης, αμέσως μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος.

«Είναι η πρώτη φορά που το ελληνικό κράτος καλείται να διοργανώσει μία τετραπλή εκλογή με τέσσερις ταυτόχρονες κάλπες. Έχει προηγηθεί μία πολύ σημαντική, κοπιώδης θα έλεγα προεργασία, στο υπουργείο Εσωτερικών, έτσι ώστε να ενεργοποιηθεί το σύνολο του κρατικού μηχανισμού που είναι επιφορτισμένο με την προετοιμασία των εκλογών» ανέφερε ο κ. Χαρίτσης και πρόσθεσε: «Είμαστε βέβαιοι ότι όλα θα κυλήσουν ομαλά. Όπως είναι άλλωστε γνωστό, οι εκλογές αυτές θα διεξαχθούν για πρώτη φορά σε δύο τμήματα προς διευκόλυνση των ψηφοφόρων, αλλά και των δικαστικών αντιπροσώπων. Έχουμε προχωρήσει σε μία σειρά από άλλες τεχνικές βελτιώσεις, έτσι ώστε το έργο των ανθρώπων που εργάζονται σήμερα, δηλαδή των δικαστικών αντιπροσώπων και των μελών των εφορευτικών επιτροπών, να γίνει πιο εύκολο».

Αναφερόμενος στις σημερινές εκλογές, τόσο για το Ευρωκοινοβούλιο, όσο και για την αυτοδιοίκηση, υπογράμμισε: «Σήμερα είναι μία πολύ κρίσιμη πολιτική διαδικασία. Πολύ κρίσιμη καταρχάς για την Ευρώπη. Μία Ευρώπη, η οποία, είτε θα γίνει πιο κοινωνική και πιο δημοκρατική είτε θα πάψει να υπάρχει και οι ευρωπαϊκοί λαοί καλούνται να πάρουν ιστορικές αποφάσεις.

Επίσης, είναι μία κρίσιμη εκλογική μάχη για την αυτοδιοίκηση, έτσι ώστε στα νέα περιφερειακά και δημοτικά συμβούλια να εκφράζονται με γνήσιο τρόπο η βούληση και η επιθυμία των τοπικών κοινωνιών και να πάψει να ισχύει η αρχή του ενός ανδρός που πολλές φορές είδαμε στο παρελθόν.

Βεβαίως είναι μία πολύ κρίσιμη πολιτική μάχη για να συνεχιστεί η προσπάθεια που έχει ξεκινήσει από την κυβέρνηση όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα για την επούλωση των πληγών της κρίσης, για την ενίσχυση της αναπτυξιακής προοπτικής της ελληνικής οικονομίας και για την αποκατάσταση του αισθήματος δικαίου στους Έλληνες πολίτες.

Είμαστε βέβαιοι ότι οι Έλληνες πολίτες έχοντας επίγνωση της ιστορικότητας αυτής της εκλογής θα προσέλθουν μαζικά στην κάλπη, γιατί γνωρίζουν πολύ καλά ότι την ιστορία την γράφουν οι παρόντες και μόνο και θα δώσουν σε αυτά τα πολύ κρίσιμα διλήμματα μία ξεκάθαρη προοδευτική, αριστερή και αντιφασιστική απάντηση».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter