Χαρίτσης: Η Ελλάδα πρέπει να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στον ευρωτουρκικό διάλογο

Χαρίτσης: Η Ελλάδα πρέπει να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στον ευρωτουρκικό διάλογο

Την ανάγκη η Ελλάδα να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στον _x000D_
ευρωτουρκικό διάλογο, υπογράμμισε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης _x000D_
Χαρίτσης, ο οποίος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «έχασε πολύτιμο χρόνο _x000D_
στην διεκδίκηση κυρώσεων έναντι της Τουρκίας».

Μιλώντας στο Mega, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ τονίσε ότι «αν είχαμε προχωρήσει στη διεκδίκησή κυρώσεων κατά της Τουρκίας από τον προηγούμενο Σεπτέμβρη, όπως ζητούσαμε στον ΣΥΡΙΖΑ, πολλές από τις τελευταίες εξελίξεις ενδεχομένως να είχαν αποφευχθεί».

Παράλληλα χαρακτήρισε θετική την «αναφορά επιτάχυνσης επιβολής κυρώσεων για παραβιάσεις στην κυπριακή ΑΟΖ», σημειώνοντας ωστόσο ότι «η αντίστοιχη πρόβλεψη για παραβιάσεις στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, παραπέμφθηκε για το συμβούλιο κορυφής στο τέλος Σεπτέμβρη».

Υπογράμμισε ακόμη, ότι στο μεταξύ «θα πρέπει να ληφθούν πρωτοβουλίες σε ευρωπαϊκό επίπεδο ώστε να επανεκκινήσει ο ευρωτουρκικός διάλογος και οι διερευνητικές», κάτι που «δεν μπορεί να γίνει υπό καθεστώς πίεσης και απειλής άσκησης βίας από πλευράς της Τουρκίας» – και ξεκαθάρισε: «Η Ελλάδα δικαιούται και πρέπει να απαιτήσει την έμπρακτη στήριξη των συμμάχων μας και να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στον ευρωτουρκικό διάλογο. Δεν μπορούμε να είμαστε θεατές σε ζητήματα που μας αφορούν άμεσα».

Ο εκπρόσωπος Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κατηγόρησε την κυβέρνηση για έλλειψη «μιας συνολικής εθνικής στρατηγικής στα ελληνοτουρκικά» και χαρακτήρισε «εθνικά υπεύθυνη τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ στην ψηφοφορία της συμφωνίας Ελλάδας – Αιγύπτου για τον τμηματικό καθορισμό της ΑΟΖ, εξηγώντας ότι «δεν μπορούσαμε να υπερψηφίσουμε μια συμφωνία που περιέχει επικίνδυνα σημεία για τη χώρα μας, αλλά ούτε να ακολουθήσουμε την ισοπεδωτική αντιπολίτευση που αντιμετωπίσαμε εμείς από τη ΝΔ στην εξωτερική πολιτική».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter