Χαρίτσης: Η κυβέρνηση χειραγωγεί και εκβιάζει τα ΜΜΕ με δημόσιο χρήμα

Χαρίτσης: Η κυβέρνηση χειραγωγεί και εκβιάζει τα ΜΜΕ με δημόσιο χρήμα

«Εν μέσω κρίσης η κυβέρνηση μοίρασε χρήματα στα Μέσα εν κρυπτώ, χωρίς κριτήρια και χωρίς να αποκαλύπτει πόσα χρήματα δόθηκαν και σε ποιους», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο 105,5».

Ο κ. Χαρίτσης σημείωσε ότι «πρόκειται για ένα ζήτημα που αφορά την ίδια τη δημοκρατία», καθώς «η κοινωνία έχει δικαίωμα να γνωρίζει πού κατευθύνεται το δημόσιο χρήμα, ποιος το εισπράττει και γιατί». Ανέφερε ότι «τα Μέσα πρέπει να ενισχυθούν αλλά βάσει συγκεκριμένων κριτηρίων, όπως η αναγνωσιμότητα, ο αριθμός των εργαζομένων και η βιωσιμότητά τους και όχι να βλέπουμε ανύπαρκτα site να λαμβάνουν κρατικό χρήμα», τονίζοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να καταθέσει στη Βουλή τα ποσά που πήραν τα ΜΜΕ και μετά να παραιτηθεί. «Το πάρτι που έγινε στο βάρος των φορολογούμενων έχει πολιτικές ευθύνες που φτάνουν στον ίδιο τον πρωθυπουργό», πρόσθεσε σχολιάζοντας ότι «αυτό το πρωτοφανές φιάσκο αποσιωπάται από τα συστημικά Μέσα» και κατηγόρησε την κυβέρνηση πως «εν μέσω κρίσης, τα Μέσα χειραγωγούνται και εκβιάζονται από την κυβέρνηση μέσω της οικονομικής ενίσχυσης, ενώ χιλιάδες εργαζόμενοι στα ΜΜΕ βλέπουν ότι αντί να στηριχθούν οι δικές τους θέσεις εργασίας ενισχύονται οι κολλητοί της κυβέρνησης».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε ότι «τα ζητήματα της πραγματικής οικονομίας βρίσκονται στο επίκεντρο της αντιπολιτευτικής στρατηγικής του ΣΥΡΙΖΑ». Επ’ αυτού είπε ότι σύμφωνα με επίσημα στοιχεία η ελληνική οικονομία είχε αρνητικούς ρυθμούς ανάπτυξης, τόσο το 4ο τρίμηνο του 2019 όσο και το 1ο τρίμηνο του 2020 «συνεπώς, η χώρα μπήκε σε ύφεση πολύ πριν την πανδημία του κορονοϊού, καθώς η κυβέρνηση Μητσοτάκη αρνήθηκε να δώσει κοινωνικό μέρισμα στον βαθμό που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ και οδήγησε τις δημόσιες επενδύσεις σε ιστορικό χαμηλό εικοσαετίας».

Αναφορικά με την αγορά εργασίας, «εκεί που η κυβέρνηση επέλεξε να προχωρήσει σε επιδότηση της ανεργίας και όχι της εργασίας», η ΕΡΓΑΝΗ κατέγραψε για το πεντάμηνο Ιανουαρίου-Μαρτίου «τη χειρότερη επίδοση στην απασχόληση από το 2001», υποστήριξε. Υπό αυτό το δεδομένο, επέκρινε τον υπουργό Εργασίας που «πανηγυρίζει, ενώ επιχειρούν να αναστρέψουν αυτήν την πραγματικότητα ανακοινώνοντας ταυτόχρονη μείωση και της απασχόλησης και της ανεργίας».Όπως υπογράμμισε, «δεν μπορεί να υπάρξει ανάκαμψη και ανάπτυξη χωρίς στήριξη της εργασίας. Αν η κυβέρνηση συνεχίσει με αυτές τις πολιτικές, η χώρα θα μπει σε ένα σπιράλ ύφεσης, από το οποίο δύσκολα θα εξέλθει».

Ο κ. Χαρίτσης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «κωφεύει» στις προτάσεις του «Μένουμε Όρθιοι» του ΣΥΡΙΖΑ, «τη στιγμή που δεν έχει ένα δικό της σχέδιο για τη στήριξη της πραγματικής οικονομίας». Αντίθετα, είπε, η κυβέρνηση «εφαρμόζει το σχέδιο της “ανοσίας της αγέλης”, ένα σχέδιο βίαιης αναδιάρθρωσης που θα επιτρέψει να επιβιώσουν μόνο οι ισχυροί και θα οδηγήσει στη διάλυση των εργασιακών δικαιωμάτων, που με πολύ κόπο κατάφερε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να ξαναχτίσει τα προηγούμενα χρόνια». «Με το “Μένουμε Όρθιοι” ζητήσαμε από την αρχή ένα εμπροσθοβαρές πρόγραμμα στήριξης της πραγματικής οικονομίας και ένα εγγυημένο εισόδημα έκτακτης ανάγκης που θα στηρίξει όλους αυτούς που βλέπουν το εισόδημά τους να διαλύεται λόγω της κρίσης, όπως νομοθετείται στην Ισπανία και την Ιταλία», σημείωσε.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter