Χαρίτσης: Η Ν.Δ. είναι εχθρική προς την κοινωνική πλειοψηφία

Χαρίτσης: Η Ν.Δ. είναι εχθρική προς την κοινωνική πλειοψηφία

“Ο ΣΥΡΙΖΑ ανέλαβε την διακυβέρνηση της χώρας ίσως στην πιο δύσκολη περίοδο της μεταπολιτευτικής ιστορίας, και είναι επόμενο να χρειάζεται χρόνος για ψύχραιμη αποτύπωση αυτής της περιόδου”, ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης. 

Όπως συμπλήρωσε, αυτό που απασχολεί σήμερα τον ΣΥΡΙΖΑ είναι “κυρίως τι θα κάνουμε από εδώ και πέρα”.

“Ο ΣΥΡΙΖΑ στοχεύει σε μια ολοκληρωμένη, προοδευτική, αριστερή εναλλακτική”

“Πρόκειται για την απόσυρση του κράτους από τη συνταγματική υποχρέωση για την κάλυψη -ως εγγυητής- του συνταξιοδοτικού συστήματος, και την εκχώρησή του στην ιδιωτική αγορά. Αυτές είναι επικίνδυνες εξελίξεις”, επισήμανε ο Αλ. Χαρίτσης, μιλώντας στο Πρακτορείο FM 104,9. “Γι’ αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ στοχεύει στη διαμόρφωση μίας ολοκληρωμένης, προοδευτικής, αριστερής εναλλακτικής απέναντι στην πολιτική πρακτική της Ν.Δ. η οποία είναι εχθρική προς την κοινωνική πλειοψηφία”, προσέθεσε.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ συνέχισε σημειώνοντας πως “η προσπάθεια αυτή ξεκινά από την Πάτρα με την περιοδεία του Αλέξη Τσίπρα και θα επεκταθεί σε όλη την Ελλάδα”. “Δεν κάνουμε προεκλογικού τύπου φιέστες, θέλουμε να αφουγκραστούμε τις αγωνίες των πολιτών. Αξιοποιώντας και τις νέες τεχνολογίες ξεκινάμε μια μεγάλη καμπάνια διεύρυνσης και επικοινωνίας απαραίτητη για να αντιστοιχίσουμε τον ΣΥΡΙΖΑ με την εκλογική του βάση. Είναι επιτακτική ανάγκη να εφαρμόσουμε ένα πρόγραμμα προοδευτικής διακυβέρνησης απέναντι στον σκληρό νεοφιλελευθερισμό της ΝΔ, πάντα μαζί με τους πολίτες”, συμπλήρωσε.

“Ακανθώδες το ζήτημα της ψήφου των αποδήμων – Αναμένουμε από την κυβέρνηση ολοκληρωμένη πρόταση”

Στο μεταξύ, αναφερόμενος στο θέμα της ψήφου των αποδήμων ο Αλ. Χαρίτσης είπε πως “δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται με επικοινωνιακούς ορούς, όπως κάνει η ΝΔ, για να οδηγηθούμε επιτέλους στην λύση αυτού του ακανθώδους ζητήματος”. “Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε εξαρχής αποδείξει πως επιδιώκει την επίλυση του”, και “αυτή τη στιγμή είναι το μόνο κόμμα που έχει καταθέσει ολοκληρωμένη, γραπτή πρόταση”, είπε.

“Η Ν.Δ. δεν έχει καταθέσει συγκεκριμένη πρόταση και περιορίζεται μόνο σε συζητήσεις και διαρροές γύρω από το θέμα. Αναμένουμε επομένως και την αντίστοιχη πρόταση της κυβέρνησης”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αλ. Χαρίτσης.

“Η κυβέρνηση Μητσοτάκη να εγκαταλείψει την πολιτική κατευνασμού της Τουρκίας και του Ερντογάν”

Ο Αλ. Χαρίτσης επισήμανε πως “το κρίσιμο αυτές τις ώρες, μετά και τις τελευταίες εξελίξεις στη Συρία, είναι η ελληνική κυβέρνηση να αφήσει στην άκρη την πολιτική κατευνασμού της Τουρκίας και του Ερντογάν, μια πολιτική που διαπιστώσαμε ότι αυξάνει την τουρκική προκλητικότητα”. Μάλιστα, υπενθύμισε ότι “στην Σύνοδο Κορυφής τον Ιούνιο του 2019, στην οποία συμμετείχε ως Πρωθυπουργός ο Αλ. Τσίπρας, είχαν αποφασιστεί για πρώτη φορά κυρώσεις σε βάρος της Τουρκίας σε ενδεχόμενη κλιμάκωση της επιθετικότητάς της”. “Περιμένουμε από την κυβέρνηση της Ν.Δ. να πιέσει για την ενεργοποίηση αυτής της απόφασης.

Είναι θετικό το γεγονός ότι έστω και μετεκλογικά η Ν.Δ. αναγνώρισε τις γεωπολιτικές διαστάσεις του προσφυγικού ζητήματος, άλλα είναι πολύ αρνητικό ότι δεν προχώρησε σε αποσυμφόρηση των νησιών. Αναμένουμε να αναληφθούν οι απαραίτητες πρωτοβουλίες για τη διεθνοποίηση του ζητήματος, σε συνέχεια των ενεργειών της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς δεν πρόκειται για τοπικό, άλλα για ένα παγκόσμιο ζήτημα”, κατέληξε.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter