Χαρίτσης: Η χειραγώγηση των ΜΜΕ με κρατικό χρήμα αποτελεί μείζον ζήτημα δημοκρατίας

Χαρίτσης: Η χειραγώγηση των ΜΜΕ με κρατικό χρήμα αποτελεί μείζον ζήτημα δημοκρατίας

«Θα έπρεπε να είναι σαφές ότι το σποτ του ΣΥΡΙΖΑ δεν στρέφεται κατά των δημοσιογράφων. Αναδεικνύει και σατιρίζει μια συγκεκριμένη, πολύ σκοτεινή υπόθεση: το πώς διαχειρίζεται η κυβέρνηση της ΝΔ την χρηματοδοτική ενίσχυση των ΜΜΕ» διεμήνυσε ο βουλευτής Μεσσηνίας και εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «RealFm» και στους δημοσιογράφους Αναστασία Γιάμαλη και Γιώργο Παγάνη.

«Έχουμε καλέσει με αλλεπάλληλες ανακοινώσεις και με κοινοβουλευτική ερώτηση του Αλ. Τσίπρα την κυβέρνηση να πράξει το νόμιμο: να δώσει στη δημοσιότητα τη λίστα με τα ποσά που δόθηκαν σε κάθε μέσο» πρόσθεσε. «Η άρνησή της να το κάνει αυτό δείχνει ότι κάτι έχει να κρύψει».

«Εξαρχής αναδείξαμε τρία ζητήματα σε σχέση με την εν κρυπτώ χρηματοδότηση των Μέσων από την κυβέρνηση» υπογράμμισε ο Αλ. Χαρίτσης, εξηγώντας: «Τη διασπάθιση δημόσιου χρήματος, καθώς μιλάμε για χρηματοδότηση κατά το δοκούν, χωρίς να γνωρίζουμε πόσα πήρε και ποιος. Την προσπάθεια της κυβέρνησης να εκβιάσει και να χειραγωγήσει τα Μέσα μέσω της ενίσχυσης με κρατικό χρήμα, κάτι που αποτελεί μείζον ζήτημα δημοκρατίας. Και, τρίτον, ότι η χρηματοδότηση που κατευθύνεται σε ανύπαρκτα sites ή sites που δημιουργήθηκαν επί τούτου και ανήκουν σε στελέχη της ΝΔ, στερεί πόρους από σοβαρά μέσα που απασχολούν εργαζόμενους. Στρέφεται δηλαδή αυτή η μεθόδευση της κυβέρνησης κατά των ίδιων των δημοσιογράφων».

«Αυτά τα κρίσιμα ζητήματα έχουμε αναδείξει κατ’ επανάληψη με ανακοινώσεις μας, αυτά σατιρίζει και το σποτ» πρόσθεσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ. «Το γεγονός ότι η κοινωνία μπαίνει στη συζήτηση για το συμβαίνει με την εν κρυπτώ χρηματοδότηση των Μέσων από την κυβέρνηση, σημαίνει ότι η σάτιρα του συγκεκριμένου σποτ είναι πετυχημένη» σχολίασε χαρακτηριστικά.

«Δεν μιλάμε με αιχμές και θολά σημεία, όπως η ΝΔ, γιατί ξέρουμε τι έχει συμβεί και που παρανομεί η κυβέρνηση» υπογράμμισε ο Αλ. Χαρίτσης, υπενθυμίζοντάς ότι «η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ διαχειρίστηκε παρόμοιες καμπάνιες μέσω δημόσιων υπηρεσιών, όπως η Γενική Γραμματεία Ενημέρωση». «Είναι χαρακτηριστικό ότι κανείς δεν διαμαρτυρήθηκε τότε για άνιση μεταχείριση ενώ τα ίδια τα Μέσα αναγνώρισαν τη διαφάνεια της διαδικασίας – κάτι που αποτελεί μέτρο επιτυχίας μιας τέτοιας καμπάνιας» τόνισε.

«Εμείς υποστηρίζουμε ότι τα Μέσα πρέπει να χρηματοδοτηθούν, ειδικά σε αυτές τις συνθήκες κρίσης. Αλλά με κριτήρια και διαφάνεια» ξεκαθάρισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, καταλήγοντας: «Ο άνεργος, ο επισφαλώς εργαζόμενος, ο δημοσιογράφος που με σοβαρότητα τελεί το λειτούργημά του, δεν έχουν καμία σχέση με το σκάνδαλο της εν κρυπτώ χρηματοδότησης των Μέσων. Η ευθύνη για αυτό βαραίνει αποκλειστικά την κυβέρνηση της ΝΔ, που αντιμετωπίζει ζήτημα της ενημέρωσης των πολιτών ως προπαγάνδα και μόνο».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter