Χαρίτσης κατά Πέτσα: Ούτε κουβέντα στην αστειότητα για το c και το k στη Μακεδονία

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης.

Η απάντηση του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Χαρίτση, στον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στέλιο Πέτσα, ο οποίος δεν έθιξε το θέμα της αλλαγής της εμπορικής ονομασίας για τη Μακεδονία.

Ο Αλέξης Χαρίτσης κάλεσε τον Στέλιο Πέτσα να μην «τα κάνει χειρότερα για τον Κυριάκο Μητσοτάκη» και να είναι πιο προσεκτικός στις αναφορές για τη Συμφωνία των Πρεσπών. Παράλληλα, υπογράμμισε το γεγονός πως δεν ειπώθηκε ούτε λέξη από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο για την αλλαγή του c και του k στη Μακεδονία.

Η δήλωση του Αλέξη Χαρίτση

Ο κ. Πέτσας καλό θα ήταν να μην τα κάνει χειρότερα για τον κ. Μητσοτάκη. Τώρα θυμήθηκε η Ν.Δ. την Ελληνική Εθνική Μειονότητα στην Αλβανία; Ήταν η κυβέρνηση της Ν.Δ. που μέσα σε τρεις μήνες άλλαξε τη θέση της Ελλάδας, υποστηρίζοντας ότι πρέπει να ενταχθούν πακέτο Βόρεια Μακεδονία και Αλβανία. Πού ήταν τόσους μήνες λοιπόν η σπουδή της κυβέρνησης για τη μειονότητα; Ούτε διαπραγματεύθηκε με τα Τίρανα, ούτε αξιοποίησε τα συμπεράσματα του Συμβουλίου του Ιουνίου που κατοχύρωνε τα δικαιώματα της μειονότητας. Και γιατί δεν κατέθεσαν οι ευρωβουλευτές της ΝΔ τροπολογία, όπως έκαναν οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για τα δικαιώματα της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας, αλλά προτίμησαν να αποδράσουν δια της αποχής; Προφανώς, για να μην ενοχληθεί η ακραία συνιστώσα της ΝΔ.

Επίσης, ο κ. Πέτσας θα ήταν καλό να είναι πιο προσεκτικός. Δεν αρκεί η κυβίστηση της ΝΔ, που τώρα λέει ότι θα τηρήσει και θα τιμήσει την «προδοτική» Συμφωνία των Πρεσπών. Δεν γνωρίζει ότι, με βάση τη Συμφωνία αλλά και τις συνταγματικές αλλαγές που έκανε η Βόρεια Μακεδονία, οι Έλληνες έχουν το δικαίωμα να χρησιμοποιούν τον όρο Βορειομακεδόνες, ανεξάρτητα από το πώς αυτοί αυτοπροσδιορίζονται;

Το χειρότερο όμως, είναι ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν είπε κουβέντα για την ταμπακιέρα. Δεν είπε κουβέντα για την αστειότητα να αλλάξουν το C με το K στο Macedonia και να νομίζουν πως έλυσαν έτσι το ζήτημα των εμπορικών σημάτων που υπάρχει εδώ και δεκαετίες.

Τι να πει άλλωστε; Γελάνε και οι πέτρες με την άγνοια και την προχειρότητα τους.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.