Χαρίτσης: Κίνηση τακτικισμού από την Eldorado – Αντιδράσεις για την ανάρτηση Καρανίκα

Χαρίτσης: Κίνηση τακτικισμού από την Eldorado – Αντιδράσεις για την ανάρτηση Καρανίκα

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, σχολίασε την απόφαση της Eldorado Gold να αναστείλει τις επενδύσεις της στην Ελλάδα.

“Δημιουργεί ένα θέμα σε σχέση με την απόσταση λόγων και έργων της ίδιας της εταιρείας. Υπενθυμίζω ότι έχει προηγηθεί μία μακρά διαδικασία επικοινωνίας, συνεργασίας με το αρμόδιο υπουργείο έτσι ώστε η εταιρεία για τη συγκεκριμένη επένδυση να υπάρξει πλήρης προσαρμογή στο εθνικό δίκαιο αλλά και στα όσα προβλέπονται από τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς. Για να επιλυθούν, μάλιστα, οι όποιες διαφορές, η κυβέρνηση δρομολόγησε τη διαδικασία της διαιτησίας, μέσω του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, μία διαδικασία η οποία ξεκινάει αυτές τις ημέρες” είπε μεταξύ άλλων ο κ. Χαρίτσης και πρόσθεσε:

“Νομίζω ότι αυτό το οποίο είδαμε σήμερα το πρωί είναι μία κίνηση τακτικισμού, μία κίνηση άσκησης πίεσης από τη μεριά της εταιρείας, η οποία βεβαίως θα πω ότι μας έχει συνηθίσει σε τέτοιες κινήσεις και στο παρελθόν, κινήσεις οι οποίες, υπενθυμίζω, δεν έχουν γίνει μόνο τα τελευταία δύο χρόνια επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ αλλά και παλιότερα, νομίζω, όμως, ότι είναι αυτό μία καλή αφορμή για να συζητήσουμε, λίγο ευρύτερα, για το θέμα των επενδύσεων. Και νομίζω ότι αυτό έχει πολύ μεγάλη σημασία, μιας και συζητάμε για την επόμενη ημέρα της ελληνικής οικονομίας, η οποία, πλέον, έχει μπει σε τροχιά ανάπτυξης”.

Ερωτηθείς για την ανάρτηση του συμβούλου του πρωθυπουργού, Νίκου Καρανίκα, δήλωσε:

Δεν το γνωρίζω και δεν θα σχολιάσω προσωπικές αναρτήσεις. Αυτό το οποίο σχολιάζουμε και συζητάμε είναι οι επίσημες ανακοινώσεις και της εταιρείας και τους αρμόδιου υπουργείου, του ΥΠΕΝ

Ο κύριος Καρανίκας έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook:

Η el dorado έκανε αυτό που μπορεί. Μόλυνση , καταστροφή του δάσους , διάλυση ανθρώπινων σχέσεων, εξαγορά συνειδήσεων. Η τοπική κοινωνία σήμερα πρέπει να βγει στον δρόμο. ..της αποχώρησης αυτής της εταιρίας και αυτου του “εργου” και να στηριξει της έξοδο της απο την χωρα μας, ώστε να γίνει πραγματικότητα η απειλή της. Στα τσακιδια el dorado και να μην στεριώσεις πουθενά.

Η ανάρτηση του κυρίου Καρανίκα προκάλεσε αντιδράσεις. 

Ο εκπρόσωπος τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Κικίλιας σχολίασε μέσω Twitter:«Εμφανής η στροφή του ΣΥΡΙΖΑ στην ανάπτυξη, τις επενδύσεις, τις θέσεις εργασίας. Το επιβεβαιώνει και ο σύμβουλος του κ.Τσίπρα».

Αποπομπή ζητάει το ΠΑΣΟΚ

«Η δήλωση του κ. Καρανίκα, συμβούλου του Πρωθυπουργού, είναι προκλητική αλλά και αποκαλυπτική για τα σχέδια που απεργάζονται κάποιοι στην κυβέρνηση και το Μαξίμου για την αποτροπή μεγάλων επενδυτικών σχεδίων, όπως στην προκειμένη περίπτωση, η επένδυση στη Χαλκιδική», σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Παύλος Χρηστίδης.

Και πρόσθεσε: «Ο κ. Τσίπρας έχει βαρύτατες πολιτικές, θεσμικές και ηθικές ευθύνες για το παιχνίδι της διγλωσσίας. Γιατί τα λόγια του δεν έχουν κανένα αντίκρισμα αλήθειας στις πράξεις του. Κάθε ώρα που περνάει και ο κ. Καρανίκας παραμένει στη θέση του, ο κ. Τσίπρας είναι βαρύτατα εκτεθειμένος.

Ο ελληνικός λαός και η νέα γενιά απαιτούν ανάπτυξη, επενδύσεις και θέσεις εργασίας.

Ο κ. Τσίπρας οφείλει εδώ και τώρα, μέσα στις επόμενες ώρες, να στείλει τον κ. Καρανίκα από το Μαξίμου στο σπίτι του».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter