Χαρίτσης: «Κυβίστηση κυβέρνησης Μητσοτάκη για το Μακεδονικό» (Video)

Χαρίτσης: «Κυβίστηση κυβέρνησης Μητσοτάκη για το Μακεδονικό» (Video)

Για «κυβίστηση από την πλευρά της κυβέρνησης ως προς το Μακεδονικό» έκανε λόγο ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, μιλώντας από τη Θεσσαλονίκη και το κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ3. «Ενώ προεκλογικά μιλούσαν για μια προδοτική συμφωνία, τώρα μιλούν για τήρηση της συμφωνίας. Εμείς είμαστε περήφανοι για αυτή τη συμφωνία», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στο έργο του μετρό Θεσσαλονίκης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «προσπαθεί να δημιουργήσει νέους διχασμούς ακριβώς όπως έκανε και για το Μακεδονικό». Προανήγγειλε, δε, «διεθνείς παρεμβάσεις από πλευράς του ΣΥΡΙΖΑ, μετά και από τη σύσκεψη με τον Γιάννη Μπουτάρη», τον οποίο συνάντησε χθες, στο πλαίσιο της επίσκεψης στην πόλη για τη ΔΕΘ και ο πρόεδρος του κόμματος, Αλέξης Τσίπρας. «Το έργο έχει δρομολογηθεί, έχει επιλεγεί ένας σχεδιασμός και για τα αρχαία, αλλά και για το ίδιο το έργο. Όμως έρχεται η κυβέρνηση και ανακοινώνει μια διαφορετική λύση, και τελικά δεν προχωρά ούτε στην ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς ούτε στο έργο καθ’ αυτό», εξήγησε και τόνισε: «Η Θεσσαλονίκη και οι πολίτες της πρέπει να έχουν μετρό».

Αλλά και για το έργο στο Ελληνικό, ο Αλ. Χαρίτσης υπογράμμισε πως «προεκλογικά η ΝΔ υποσχόταν ότι μέσα στην πρώτη εβδομάδα διακυβέρνησης της θα ξεκινήσει το έργο, τώρα λένε ότι θα ξεκινήσει το 2020», ενώ ως προς τη χρηματοδότηση του έργου είπε: «Ο ιδιώτης επενδυτής πρέπει να επενδύσει στο Ελληνικό, και να μην πληρώσει ο ελληνικός λαός».

«Νέο σκάνδαλο «συγκάλυψης» του σκανδάλου Novartis»

Ερωτηθείς για το θέμα της Novartis, ο Αλέξης Χαρίτσης είπε πως «είχαμε μέχρι σήμερα το σκάνδαλο Novartis, τώρα έχουμε και το σκάνδαλο προσπάθειας συγκάλυψης από το παλιό πολιτικό σύστημα». Διευκρίνισε πως θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι το «όλα στο φως». «Δεν έχουμε να κρύψουμε τίποτα. Ο ελληνικός λαός έχει το δικαίωμα να ενημερωθεί σε βάθος για την υπόθεση αυτή. Οι πολιτικές διώξεις που σχεδιάζει η κυβέρνηση δε μας φοβίζουν», τόνισε, και συνέχισε: «Δεν αντιμετωπίζουμε τις αποφάσεις της δικαιοσύνης αλά καρτ. Η δικαιοσύνη πρέπει να κάνει τη δουλειά της σε σχέση με αυτή την πολύκροτη υπόθεση. Οι πολιτικές ευθύνες έχουν ήδη αποδοθεί, ως προς τις ποινικές διώξεις έχει αναλάβει η δικαιοσύνη. Από εκεί και πέρα εμείς δεν παρεμβαίνουμε σε αυτό το έργο και δεν έχουμε τίποτα να κρύψουμε και τίποτα να φοβηθούμε σε αυτή την κίνηση πολιτικού αντιπερισπασμού από το μείζον, που είναι η διερεύνηση σε βάθος του σκανδάλου της Novartis».

«Η ΝΔ απεμπολεί τη δυνατότητα που δημιούργησε ο ΣΥΡΙΖΑ για μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων»

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος επέκρινε την κυβέρνηση Μητσοτάκη για την «απίστευτη καταστροφολογία της» στο πεδίο της οικονομίας κατά την περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, και ανέφερε πως «τώρα ο κ. Μητσοτάκης ανακαλύπτει ότι η οικονομία πάει καλά και υπάρχει ανάπτυξη», όμως, «πρέπει να καταλάβει ότι η οικονομία πάει καλυτέρα με τις θυσίες του ελληνικού λαού, και η πορεία αυτή πρέπει να συνεχιστεί». Ωστόσο, όπως τόνισε «η κυβέρνηση της ΝΔ απεμπολεί τη δυνατότητα που δημιούργησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων», που συνδέεται με «σημαντικά μέτρα ελάφρυνσης της κοινωνικής πλειοψηφίας που θα μπορούσαν να υλοποιηθούν».

Ως προς το προσφυγικό, ο Αλ. Χαρίτσης έκανε λόγο για «ένα τεράστιο θέμα για όλη την Ευρώπη», για το οποίο όμως παρατηρήθηκε «ολιγωρία και υποτίμηση από την κυβέρνηση Μητσοτάκη». «Περιμένουμε από τη ΝΔ να απαιτήσει από τους ευρωπαίους εταίρους να αναλάβουν της ευθύνες τους», είπε.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο προοδευτικός αριστερός πόλος του πολιτικού φάσματος»

Καταλήγοντας, αναφέρθηκε στη διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ και δήλωσε: «Έχει καταστεί σαφές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κατοχύρωσε τη θέση του ως προοδευτικός αριστερός πόλος του πολιτικού φάσματος. Είναι ζητούμενο να υπάρξει αντιστοίχηση της εκλογικής επιρροής και της δυνατότητας του ΣΥΡΙΖΑ να απευθυνθεί σε ευρύτερα στρωματά με την οργανωτική του δομή, κάτι το οποίο είναι απαραίτητο σε συνθήκες κυβέρνησης μια αυταρχικής και νεοφιλελεύθερης δεξιάς».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter