Χαρίτσης: Μας πάει πίσω η απόφαση του ΣτΕ για τα Θρησκευτικά

Χαρίτσης: Μας πάει πίσω η απόφαση του ΣτΕ για τα Θρησκευτικά

«Απόφαση που μας πάει πίσω και οδηγεί την ελληνική Πολιτεία προς το παρελθόν», χαρακτήρισε την απόφαση του ΣτΕ περί αντισυνταγματικότητας των αποφάσεων του πρώην υπουργού Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου, για το μάθημα τον Θρησκευτικών, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης.

Δείτε επίσης: Αποφαση του ΣτΕ μιλάει για επιδίωξη ανάπτυξης της Ορθόδοξης Χριστιανικής συνείδησης – Έκρινε αντισυνταγματικές διατάξεις για τα θρησκευτικά

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο ραδιόφωνο του Αθήνα 9,84, ο κ. Χαρίτσης επισήμανε: «Η προσπάθεια που κάναμε επί ΣΥΡΙΖΑ για να κατακτηθεί μια νέα συνείδηση για τη σύγχρονη παιδαγωγική, με επιστημονικούς όρους και παιδαγωγική ισοτιμία ακυρώνεται».

Δείτε επίσης: Ο Γαβρόγλου σχολιάζει την απόφαση του ΣτΕ για τα θρησκευτικά: Πίσω ολοταχώς – πολύ, όμως, πίσω!

Σχετικά με την υπόθεση της Novartis, ο κ. Χαρίτσης υπογράμμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «θα στοχεύσει στο να αναδείξει το πραγματικό σκάνδαλο που στοίχισε στο ελληνικό δημόσιο δισεκατομμύρια ευρώ, οδήγησε σε απώλεια πόρων και πλήγωσε το κοινό περί δικαίου αίσθημα».

«Εμείς λέμε “όλα στο φως”, αλλά να βασιστούμε σε αποδεικτικά στοιχεία, όχι απλώς σε δηλώσεις», σημείωσε. «Ενώ το πραγματικό σκάνδαλο Novartis βρίσκεται υπό διερεύνηση, ενώ ζητείται πλέον η άρση ασυλίας του Ανδρέα Λοβέρδου, την ίδια στιγμή η κυβέρνηση Μητσοτάκη προχωρά σε μία προσπάθεια χυδαίου αντιπερισπασμού και την κατασκευή σκευωρίας», πρόσθεσε ο κ. Χαρίτσης. «Εμείς δεν θα συναινέσουμε σε αυτό, ας έχουν το πολιτικό θάρρος στη Ν.Δ. να προχωρήσουν στην υπερψήφιση της σύστασης της Προανακριτικής Επιτροπής», κατέληξε.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter