Xαρίτσης: Μετά τις αναστολές συμβάσεων στον ιδιωτικό τομέα, η κυβέρνηση μεθοδεύει μειώσεις μισθών στο Δημόσιο

Xαρίτσης: Μετά τις αναστολές συμβάσεων στον ιδιωτικό τομέα, η κυβέρνηση μεθοδεύει μειώσεις μισθών στο Δημόσιο

“Τα σημερινά δημοσιεύματα της Εφημερίδας των Συντακτών και των Νέων, αναφορικά με τους σχεδιασμούς του υπουργείου Οικονομικών για μειώσεις μισθών στο Δημόσιο, δείχνουν πως η κυβέρνηση της Ν.Δ. εξακολουθεί να είναι προσκολλημένη στις αποτυχημένες συνταγές του πρόσφατου παρελθόντος”, αναφέρει σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης.

Στη δήλωσή του ο κ. Χαρίτση τονίζει τα ακόλουθα:

«Αντί να σταματήσει την επιδότηση της αναστολής συμβάσεων και των μειώσεων μισθών στον ιδιωτικό τομέα, ο κ. Μητσοτάκης ετοιμάζεται τώρα να εφαρμόσει την ίδια καταστροφική πολιτική και στο Δημόσιο.

Πρόκειται για σχέδιο βγαλμένο απευθείας από τα νεοφιλελεύθερα εγχειρίδια του ΔΝΤ περί εσωτερικής υποτίμησης. Θα οδηγήσει στη μείωση των εισοδημάτων και της αγοραστικής δύναμης όλων των μισθωτών και, κατά συνέπεια, στην κατάρρευση της ιδιωτικής κατανάλωσης. Όλα αυτά, προφανώς, θα έχουν συνέπεια την είσοδο της οικονομίας σε ένα νέο σπιράλ ύφεσης, το οποίο θα έχει καταστροφικές συνέπειες για τη χώρα.

Οι σχεδιασμοί του κ. Μητσοτάκη απειλούν να καταστρέψουν όσα κατέκτησε η χώρα με την έξοδό της από τα μνημόνια επί των ημερών της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Τον προειδοποιούμε πως δεν έχει δικαίωμα να παίζει με τις ζωές των πολιτών. Τα εφιαλτικά αυτά σχέδια πρέπει να μείνουν, και θα μείνουν, στα συρτάρια του».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter