Χαρίτσης: Να αφήσει η κυβέρνηση ΝΔ τους αφορισμούς και τις επικοινωνιακές κινήσεις

Χαρίτσης: Να αφήσει η κυβέρνηση ΝΔ τους αφορισμούς και τις επικοινωνιακές κινήσεις

«Να αφήσει η κυβέρνηση της ΝΔ τους αφορισμούς και τις επικοινωνιακές κινήσεις», ζητά ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, κατηγορώντας την ότι τηρεί «σιγή ιχθύος» για τις προθέσεις της σε σχέση με το ασφαλιστικό.

Σε συνέντευξή του στον ρ/σ Real Fm, ο κ. Χαρίτσης ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι η μεταρρύθμιση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ «διέσωσε το ασφαλιστικό σύστημα» που «βρισκόταν στα πρόθυρα της χρεοκοπίας» και πως «ωστόσο, η σημερινή κυβέρνηση ψελλίζει διάφορα πράγματα σε σχέση με επικείμενες αλλαγές ή ακόμη και κατάργηση του σχετικού νόμου».

«Εμείς περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει πράξη και προς ποια κατεύθυνση. Ανησυχούμε, βεβαίως, γιατί ακούμε ακόμα και για ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης, το οποίο, κατά τη γνώμη μας -και νομίζω και κατά τη γνώμη και των περισσότερων συμπολιτών μας- θα οδηγούσε σε κατάρρευση του συστήματος», δήλωσε. Κατηγόρησε, δε, την κυβέρνηση για κρυφή ατζέντα, σχολιάζοντας ότι «δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι ο κ. Μητσοτάκης, παρότι προκλήθηκε αρκετές φορές στις προγραμματικές, δεν είπε ούτε μία λέξη για τις προθέσεις του σε σχέση με το ασφαλιστικό».

Κριτική άσκησε στην κυβέρνηση και με αφορμή το σ/ν για το επιτελικό κράτος, λέγοντας ότι «αντί να προχωράει σε περαιτέρω αποκομματικοποίηση της διοίκησης, επιδιώκει ουσιαστικά την παλινόρθωση του κομματικού κράτους με διορισμούς ημετέρων» και μίλησε για υπερσυγκέντρωση αρμοδιοτήτων στο πρωθυπουργικό γραφείο. Σχολίασε επιπλέον ότι οι «εν λόγω αλλαγές προέκυψαν χωρίς καμία διαβούλευση. Προέκυψαν εν κρυπτώ» και πως οι εξελίξεις «δεν προδικάζουν τίποτα θετικό για τη λειτουργία της κυβέρνησης, ειδικά σε σχέση με το σεβασμό στις θεσμικές, κοινοβουλευτικές διαδικασίες».

Αναφορικά με τη ΔΕΗ, είπε πως τα τελευταία τρία χρόνια η ΔΕΗ κατάφερε: «(α) να μειώσει τον δανεισμό της κατά ένα δισ. ευρώ, (β) να ξεκινήσει επενδύσεις σε ΑΠΕ, πράγμα που επί δεκαετίες δεν είχε συμβεί και (γ) να προχωρήσει σε ρυθμίσεις των υπέρογκων οφειλών που είχαν δημιουργηθεί την περίοδο 2010-’15».

Ο κ. Χαρίτσης είπε πως, όταν υπάρχουν προβλήματα σε μια τόσο κρίσιμη βιομηχανία, «το τελευταίο που χρειάζεται είναι να καταστροφολογείς και να δημιουργείς κλίμα διάλυσης» κάτι που «δυστυχώς βλέπουμε να συμβαίνει από την κυβέρνηση της ΝΔ και από τον αρμόδιο υπουργό, τον κ. Χατζηδάκη». Πρόσθεσε ότι «αντί λοιπόν να σκύψουν πάνω στο ζήτημα και να προσπαθήσουν να εφαρμόσουν με ακόμα μεγαλύτερη ταχύτητα το πρόγραμμα εξυγίανσης που έχει εκπονηθεί για τη ΔΕΗ, βλέπουμε μόνο καταστροφολογία που απαξιώνει την επιχείρηση» και η οποία «οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στο ξεπούλημα πολύ βασικών περιουσιακών στοιχείων, που με τη σειρά του θα οδηγήσει σε πλήρη μαρασμό και διάλυση αυτής της κομβικής επιχείρησης για την οικονομία της χώρας».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter