Χαρίτσης – Novartis: Να αποδοθούν ευθύνες σε όσους εμπλέκονται σε ένα σκάνδαλο που στοίχισε δισεκατομμύρια

Χαρίτσης – Novartis: Να αποδοθούν ευθύνες σε όσους εμπλέκονται σε ένα σκάνδαλο που στοίχισε δισεκατομμύρια

Η ΝΔ επιχειρεί να εκδικηθεί τον ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, στην τηλεόραση του Alpha σχετικά με το σκάνδαλο της Novartis. Όπως επισήμανε, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν αυτή που ανέδειξε το σκάνδαλο, ενώ η τωρινή κυβέρνηση επιχειρεί να το συγκαλύψει.

Σχετικά με την οικονομία, ο Αλέξης Χαρίτσης υπογράμμισε ότι «η δική μας διακυβέρνηση άφησε γεμάτα ταμεία και μια οικονομία με δυνατότητες για τη λήψη μέτρων ελάφρυνσης για την κοινωνική πλειοψηφία. Όμως τη Ν.Δ. την ενδιαφέρει να ενισχύσει τα υψηλότερα εισοδήματα».

Πρόσθεσε ότι, «o ελληνικός λαός θέλει να γνωρίζει ποιοι και με ποιον τρόπο ενεπλάκησαν σε αυτά τα σκάνδαλα που ζημίωσαν με δισεκατομμύρια τα δημόσια ταμεία. Μόνο έτσι θα αποκατασταθεί το αίσθημα δικαίου». «Νομίζετε πως οι πολιτικές ηγεσίες από το 2007 δεν είχαν ιδέα για το πάρτι σπατάλης του δημόσιου χρήματος;», διερωτήθηκε, σημειώνοντας ότι το θέμα έχει και διεθνείς διαστάσεις «αφού η Ελλάδα υπήρξε χώρα αναφοράς για τον προσδιορισμό των τιμών σε άλλα 20 κράτη». «Η εταιρία εξασφάλιζε υπερτιμολογήσεις στην Ελλάδα, εκτινάσσοντας έτσι τα κέρδη της πανευρωπαϊκά. Στην κρίση δεν μπήκαμε τυχαία. Το 2011 η φαρμακευτική δαπάνη στην Ελλάδα ήταν 4 δις. ευρώ υψηλότερη. Και εμείς κατηγορηθήκαμε που αναδείξαμε αυτό το σκάνδαλο στις πολιτικές του διαστάσεις», είπε ο Αλ. Χαρίτσης, συνεχίζοντας: “Με το ποινικό σκέλος θα ασχοληθεί η δικαιοσύνη, και ορθώς έστειλε στη Βουλή δικογραφίες που αφορούν πρόσωπα συγκεκριμένα, βάσει της διαδικασίας που ορίζει το Σύνταγμα και το άρθρο 86».

«Όμως, πρέπει να δούμε και ένα δεύτερο σκάνδαλο εδώ, την προσπάθεια να μην γίνει συζήτηση για την ουσία της υπόθεσης, την προσπάθεια αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης, αλλά και την εκδίκηση που επιχειρεί η Ν.Δ. προς το ΣΥΡΙΖΑ, επειδή η κυβέρνησή μας ανέδειξε το θέμα», υπογράμμισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η Ν.Δ. ενδιαφέρεται να ενισχύσει τα υψηλότερα εισοδήματα»

«Η ελληνική οικονομία βρίσκεται σε μια φάση σταθεροποίησης, σε ένα διεθνές περιβάλλον που χαρακτηρίζεται από έντονη αστάθεια. Αυτή η πορεία πρέπει να συνεχιστεί». δήλωσε, στο μεταξύ, εστιάζοντας στο πεδίο της οικονομίας. «Η δική μας διακυβέρνηση άφησε γεμάτα ταμεία και μια οικονομία με δυνατότητες για τη λήψη μέτρων ελάφρυνσης για την κοινωνική πλειοψηφία. Όμως τη Ν.Δ. την ενδιαφέρει να ενισχύσει τα υψηλότερα εισοδήματα», συμπλήρωσε, ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση Μητσοτάκη για την κατάργηση του κοινωνικού μερίσματος.

«Τα μέτρα ελάφρυνσης που υλοποιήσαμε και σχεδιάσαμε ήταν προϋπολογισμένα, δεν ήταν παροχολογία»

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε μια μεγάλη προσπάθεια, ώστε το υπερπλεόνασμα του προϋπολογισμού να επιστρέψει στους ασθενέστερους Έλληνες πολίτες, τους συνταξιούχους, τους ανέργους, και για τρία συνεχόμενα χρόνια ενισχύθηκαν περίπου 1,5 δισεκατομμύριο συμπολίτες μας”, είπε χαρακτηριστικά ο Αλ. Χαρίτσης, θυμίζοντας ότι το κοινωνικό μέρισμα δόθηκε το 2016, το 2017 και το 2018, ενώ δόθηκε και 13η σύνταξη «ως μόνιμη ενίσχυση στους συνταξιούχους”. “Τα μέτρα ελάφρυνσης που υλοποιήσαμε ήταν προϋπολογισμένα, δεν ήταν παροχολογία. Δημιουργήσαμε το δημοσιονομικό χώρο για να το πετύχουμε», συνέχισε ο Αλ. Χαρίτσης, κατηγορώντας τη Ν.Δ. ότι «όχι μόνο δε συνεχίζει τα μέτρα αυτά, αλλά καταργεί και το κοινωνικό μέρισμα, ενώ ταυτόχρονα θριαμβολογεί για μέτρα που είχε δρομολογήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως η μείωση του ΕΝΦΙΑ».

Υπογραμμίζοντας, δε, ότι «βάσει των στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ το 83% της φορολογίας μεταξύ του 2010 και του 2018 επιβλήθηκε την πενταετία 2010-2015», υπέδειξε τις ευθύνες των κυβερνήσεων Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ για την «πίεση που λειτούργησε σωρευτικά για τη μεσαία τάξη». Εστίασε, όμως και στην προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να προχωρήσει σε μέτρα ανακούφισης αμέσως μετά την έξοδο από το Μνημόνιο.

https://www.facebook.com/acharitsis/videos/506936426756506/

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
Documento Newsletter