Χαρίτσης: Ο κ. Μητσοτάκης τρέχει για να βγει δεύτερος

Χαρίτσης: Ο κ. Μητσοτάκης τρέχει για να βγει δεύτερος

«Η ΝΔ θα κληθεί να ψηφίσει τις νομοθετικές ρυθμίσεις που θα φέρει η κυβέρνηση και όχι το αντίστροφο, όπως έγινε και με τις συντάξεις», τόνισε ο Αλέξης Χαρίτσης, για τις πρόσφατες εξαγγελίες του Κυριάκου Μητσοτάκη για το αφορολόγητο.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιόφωνο News 24/7, ο υπουργός Εσωτερικών χαρακτήρισε «καλοδεχούμενη» την αλλαγή στάσης του Κυριάκου Μητσοτάκη σε θέματα όπως το αφορολόγητο, ο 13ος μισθός και οι απολύσεις, συμπληρώνοντας ότι «ο κ. Μητσοτάκης τρέχει για να βγει δεύτερος. Όπως έγινε και με τις συντάξεις, η κυβέρνηση παίρνει πρωτοβουλίες αναιρεί τα μέτρα που είχαν ληφθεί σε βάρος της κοινωνικής πλειοψηφίας και η αντιπολίτευση τρέχει να προλάβει εξελίξεις».

Αναφερόμενος στην απλή αναλογική, σημείωσε ότι αποτελεί «δέσμευση του χώρου μας», συμπληρώνοντας ότι «ανταποκρίνεται στις επιταγές των καιρών για ευρύτερη συνεργασία του προοδευτικού χώρου». Ερωτηθείς για παλαιότερες δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι θα την καταργήσει ζητώντας τη συνδρομή του Κινήματος Αλλαγής, ο κ. Χαρίτσης απάντησε ότι «αν η κ. Γεννηματά δώσει στήριγμα στον κ. Μητσοτάκη θα πράξει ένα ιστορικό ατόπημα που θα οδηγήσει την παράταξή της στην πολιτική εξαΰλωση».

Μιλώντας για το ΚΚΕ είπε ότι «έχει επιλέξει την πολιτική απομόνωση, δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες των καιρών» και εκτίμησε ότι οι άνθρωποι από τα λαϊκά στρώματα θα στηρίξουν την πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ για μια Προοδευτική Συμμαχία.

Ερωτηθείς, τέλος, για τη δυνατότητα δημιουργίας ενός νέου κόμματος, σημείωσε ότι ο πολιτικός χώρος της Κεντροαριστεράς δεν σταμάτησε ποτέ να αναδιοργανώνεται να ανασυγκροτείται. «Ζητούμενο και στόχος δεν είναι να επαναλάβουμε σχήματα του παρελθόντος με πολύ μεγάλα κόμματα ηγεσίας που επιχειρούν να εξαφανίσουν τα μικρότερα. Δεν ζητάμε με ηγεμονικό τρόπο από κανέναν να ενταχθεί στο ΣΥΡΙΖΑ, ζητάμε να κατανοήσουν την ιστορική συγκυρία που ζούμε», τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter