Χαρίτσης: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι πιο παλιός από το παλιό πολιτικό σύστημα

Χαρίτσης: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι πιο παλιός από το παλιό πολιτικό σύστημα

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε ως «μείζον ζήτημα ηθικής τάξης» την εμπλοκή του Κυριάκου Μητσοτάκη στον διορισμό του διοικητή του νοσοκομείου της Καρδίτσας.

Μιλώντας στην εκπομπή «Παρεμβάσεις» του τηλεοπτικού σταθμού «Blue Sky» το βράδυ της Τετάρτης, ο Αλέξης Χαρίτσης διερωτήθηκε: «Αν ο κ. Μητσοτάκης λειτουργεί ως “κομματάρχης τρίτης εθνικής” για να κάνει συναλλαγές με κάποιον πολιτευτή της Ν.Δ., τότε με τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα τί κάνει; Αποδεικνύει ότι είναι πιο παλιός και από το πιο παλιό πολιτικό σύστημα», ανέφερε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας τα εξής:

«Ενώ κανείς δεν διέψευσε τα όσα είπε ο κ. Πατέρας, είδαμε τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να επιμένει ότι δεν έγιναν κομματικοί διορισμοί στις διοικήσεις των νοσοκομείων. Δεν πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό.

Το υπουργείο Υγείας το 2016 υπό τον Ανδρέα Ξανθό είχε συγκροτήσει ειδική επιτροπή για την επιλογή στελεχών στις διοικήσεις των νοσοκομείων, προκήρυξε δημόσιο διαγωνισμό, προχώρησε σε συνεντεύξεις και ανάρτησε πίνακες μοριοδότησης, ώστε η επιτροπή να καταλήξει στις τελικές της εισηγήσεις. Σήμερα βέβαια δεν χρειάστηκε να γίνουν όλα αυτά. Οι διορισμοί δόθηκαν έτοιμοι από το Μαξίμου, γιατί έχουμε ένα πρωθυπουργό που έκανε προεκλογικά σημαία την αριστεία και το επιτελικό κράτος, αλλά τώρα καταφεύγει στις πιο παλαιοκομματικές μεθόδους».

Παράλληλα, ο Αλ. Χαρίτσης επέκρινε την κυβέρνηση και για το νομοσχέδιο για την ενέργεια και τη ΔΕΗ. «Η ΔΕΗ έπαιξε σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας όλα τα προηγούμενα χρόνια. Και αντί η Ν.Δ. να φέρει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την αξιοποίηση και ανάπτυξή της, προχωράει στην εκποίηση των υποδομών ενέργειας, καταστρατηγεί τα εργασιακά δικαιώματα των νεοπροσληφθέντων, καταργεί το ΑΣΕΠ και ανοίγει το παράθυρο στις ρουσφετολογικές προσλήψεις», υπογράμμισε.

Για τη φορολογική πολιτική της κυβέρνησης τόνισε ότι: «Το μείζον είναι πώς κατανέμονται οι ελαφρύνσεις. Διότι η οριζόντια μείωση που κάνει η κυβέρνηση στον ΕΝΦΙΑ, ευνοεί τη μεγάλη ιδιοκτησία και όχι τη μικρή”εξήγησε και υπογράμμισε πως “η κυβέρνηση λειτουργεί με απόλυτα ταξικούς όρους. Αφότου βγήκαμε από τα μνημόνια το καλοκαίρι του 2018 ο τότε πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας εξήγγειλε μέτρα ελάφρυνσης για τους Έλληνες πολίτες, τα οποία υλοποιήθηκαν όλα μέχρι κεραίας».

Τέλος, αναφερόμενος στο προσφυγικό ζήτημα επέκρινε την κυβέρνηση ότι «κατήργησε το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, ενώ για μήνες δεν προχώρησε στη μεταφορά ευάλωτων ομάδων από τα νησιά στην ενδοχώρα. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, και μαζί της το σύνολο της κοινωνίας, ‘πληρώνουν’ σήμερα τις ξενοφοβικές αντιλήψεις που καλλιέργησε η Ν.Δ. όλα τα προηγούμενα χρόνια. Είναι μεγάλη η ευθύνη του πρωθυπουργού που δεν καταδικάζει τις αντιλήψεις αυτές. Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ το 2015, με τις προσφυγικές ροές στις 850 χιλιάδες και την οικονομική κρίση στην κορύφωσή της, κατάφερε να αντιμετωπίσει την προσφυγική κρίση με αλληλεγγύη και ανθρωπιά».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter