Χαρίτσης: Ο Μητσοτάκης θέλει να επαναφέρει το ΔΝΤ από το παράθυρο!

Χαρίτσης: Ο Μητσοτάκης θέλει να επαναφέρει το ΔΝΤ από το παράθυρο!

Ενώ η κυβέρνηση διώχνει από την πόρτα το ΔΝΤ, κάποιοι άλλοι πασχίζουν να το επαναφέρουν από το παράθυρο, επισήμανε ο υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης

Ο κ. Χαρίτσης μιλώντας στο Real fm δήλωσε ότι «οι θέσεις που διατύπωσε πρόσφατα ο κ. Μητσοτάκης στο Κέντρο Φιλελεύθερων Μελετών για διάλυση των εργασιακών σχέσεων, για μείωση του κατώτατου μισθού, για ιδιωτικό ασφαλιστικό σύστημα α λα Πινοσέτ και δίδακτρα στην εκπαίδευση, ταυτίζονται με τις πιο ακραίες συνταγές του ΔΝΤ, οι οποίες, όπου εφαρμόστηκαν, οδήγησαν σε κατακόρυφη αύξηση των ανισοτήτων και διάλυση της κοινωνικής συνοχής. Και αυτό ο ελληνικός λαός δεν πρόκειται να το επιτρέψει».

Αναφερόμενος στην υπόθεση Novartis, είπε ότι «η πλήρης διαλεύκανση όλων των υποθέσεων διαφθοράς και διασπάθισης δημόσιου χρήματος είναι πάνδημο αίτημα της κοινωνίας για να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι, όσο ψηλά και αν βρίσκονται, αλλά και για να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη των πολιτών στους θεσμούς και να προστατευθεί η δημοκρατία».

Ο υπουργός Εσωτερικών χαρακτήρισε τις επερχόμενες ευρωεκλογές ως τις πιο κρίσιμες στην ιστορία της ΕΕ και τόνισε, ότι η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τη συγκρότηση μιας πλατιάς προοδευτικής συμμαχίας «είναι η μόνη που μπορεί να βάλει φρένο στην ακροδεξιά γιατί απαντά στα υπαρξιακά διλήμματα της ΕΕ. Γι’ αυτό και έχει μεγάλη ανταπόκριση, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη, και θα δώσει τη νίκη στον ΣΥΡΙΖΑ».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter