Χαρίτσης: Ο προϋπολογισμός καταδεικνύει τα προεκλογικά ψεύδη και τη μεροληψία της ΝΔ υπέρ των πλουσίων (Video)

Χαρίτσης: Ο προϋπολογισμός καταδεικνύει τα προεκλογικά ψεύδη και τη μεροληψία της ΝΔ υπέρ των πλουσίων (Video)

Για «προεκλογικά ψεύδη, μεροληψία υπέρ των πλουσίων και οριστική εγκατάλειψη της μείωσης των πλεονασμάτων» κατηγορεί την κυβέρνηση ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, σχολιάζοντας το σχέδιο προϋπολογισμού που κατατέθηκε.

Όπως αναφέρει σε δήλωσή του «ο προϋπολογισμός του κ. Μητσοτάκη καταδεικνύει τα προεκλογικά του ψεύδη και την οριστική εγκατάλειψη της μείωσης των πλεονασμάτων από 3,5% σε 2,5% που είχε πετύχει με τον εγγυητικό λογαριασμό η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Προκειμένου να καλύψει το δημοσιονομικό κενό που ο ίδιος δημιούργησε, ο κ. Μητσοτάκης ξέχασε το 4% ανάπτυξη που υποσχόταν και προσγειώνεται στο 2,8%. Κι αυτό όμως συνιστά υπεραισιόδοξη πρόβλεψη που κανένας άλλος διεθνώς δεν υιοθετεί».

Ο κ. Χαρίτσης σημειώνει επίσης ότι «την ίδια ώρα, η κυβέρνηση εξαντλεί τον μισό, περίπου, δημοσιονομικό χώρο για τη μείωση του φόρου επιχειρήσεων και μερισμάτων, πράγμα που ευνοεί άνισα τις πολύ μεγάλες επιχειρήσεις με την υψηλή κερδοφορία».

Και προσθέτει, ότι «για να το κάνει αυτό:

– Όχι μόνο ακυρώνει την περαιτέρω μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% για το 2020 της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ροκανίζει και τις μειώσεις του 2019, μέσα από τις αυξήσεις των αντικειμενικών αξιών.

– Προχωρά στη μείωση ουσιαστικά του αφορολόγητου, αφού πλέον θα απαιτούνται αυξημένες ηλεκτρονικές συναλλαγές κατά 30%, χωρίς να συμπεριλαμβάνονται οι υψηλότατες δαπάνες για ενοίκιο και λογαριασμούς ΔΕΚΟ.

– Ακυρώνει την μείωση της προκαταβολής φόρου από 100% στο 50%.

– Ακυρώνει την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης.

– Καταργεί τη μείωση ΦΠΑ από το 13% στο 11%.

Τα παραπάνω επιβεβαιώνουν δύο πράγματα: την μεροληψία της κυβέρνησης της ΝΔ υπέρ των πλούσιων και την διάψευση των προσδοκιών των χαμηλών και μεσαίων στρωμάτων για βελτίωση της θέσης τους με κυβέρνηση της ΝΔ».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter