Χαρίτσης: Ο ΣΥΡΙΖΑ επανέφερε τον θεσμό της Δημοτικής Αστυνομίας, που κατήργησε μέσα σε μια νύχτα ο Μητσοτάκης

Χαρίτσης: Ο ΣΥΡΙΖΑ επανέφερε τον θεσμό της Δημοτικής Αστυνομίας, που κατήργησε μέσα σε μια νύχτα ο Μητσοτάκης

«Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ επανέφερε το θεσμό της Δημοτικής Αστυνομίας, την οποία κατήργησε μέσα σε μια νύχτα το 2013 ο τότε υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης». 

Αυτό δήλωσε ο πρώην υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης, ο οποίος συνόδευσε τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, στην επίσκεψη του στην κεντρική υπηρεσία της Δημοτικής Αστυνομίας, μαζί με την υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και τον πρώην υφυπουργό Εργασίας και νυν δημοτικό σύμβουλο του Δήμου Αθηναίων Νάσο Ηλιόπουλο.

Ο κ. Χαρίτσης επισήμανε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αποκατέστησε αδικίες και αναβάθμισε τις συνθήκες εργασίας των δημοτικών αστυνομικών, λαμβάνοντας σειρά μέτρων όπως:

Νομοθετική πρόβλεψη για την επιστροφή δημοτικών αστυνομικών που είχαν μετακινηθεί σε σωφρονιστικά καταστήματα, καθώς και ψήφιση τροπολογίας που εξαιρεί την εν λόγω διαδικασία από την αναστολή των υπηρεσιακών μεταβολών λόγω των εθνικών εκλογών.

Συμπερίληψη των δημοτικών αστυνομικών στην αναμόρφωση του πλαισίου για τα Μέσα Ατομικής Προστασίας και πρόβλεψη υποχρεωτικών προληπτικών ιατρικών εξετάσεων.

Νομοθετική πρόβλεψη για την προτεραιότητα υπαλλήλων με την ειδικότητα του δημοτικού αστυνομικού στην κάλυψη θέσεων προϊσταμένου των υπηρεσιών της Δημοτικής Αστυνομίας.

“Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έχει κάνει πραγματικά βήματα για την καλύτερη στελέχωση των Δήμων και την αναβάθμιση της δημόσιας ασφάλειας, που δέχθηκαν σοβαρό πλήγμα από τον οδοστρωτήρα της υπουργικής θητείας του κ. Μητσοτάκη. Η περίπτωση της δημοτικής αστυνομίας αναδεικνύει περίτρανα τη διαφορά νοοτροπίας και πολιτικής ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ και το πραγματικό επίδικο των εκλογών της 7ης Ιουλίου για την πορεία της χώρας τα επόμενα χρόνια”, τόνισε ο κ. Χαρίτσης.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter