Χαρίτσης: Οι ένοχες σιωπές Μητσοτάκη υποκρύπτουν επικίνδυνες εξελίξεις (Video)

Χαρίτσης: Οι ένοχες σιωπές Μητσοτάκη υποκρύπτουν επικίνδυνες εξελίξεις (Video)

«Υπήρξαν κάποιες ένοχες σιωπές από τον κ. Μητσοτάκη στην ομιλία του το Σάββατο το βράδυ, οι οποίες κατά την γνώμη μας υποκρύπτουν πάρα πολύ επικίνδυνες εξελίξεις», είπε μεταξύ άλλων ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτησς

«Το βασικό ζήτημα το οποίο απασχολεί εκατομμύρια συμπολίτες μας είναι το τι θα γίνει με τις συντάξεις. Τι θα γίνει με το ασφαλιστικό. Κι εκεί λοιπόν, και αυτό είναι το μείζον θέμα, δεν ακούσαμε ούτε μια κουβέντα στην ομιλία του κ. Μητσοτάκη. Περιμένουμε, λοιπόν, να δούμε ποιες θα είναι ακριβώς οι προτάσεις οι οποίες θα καταθέσει η κυβέρνηση της ΝΔ», είπε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης μιλώντας το πρωί στον ΑΝΤ1

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Χαρίτσης, μιλώντας το πρωί της Δευτέρας 22/7 στον ΑΝΤ1 υπογράμμισε τα εξής:

Εμείς το είπαμε εξ’ αρχής και το επανέλαβε ο Αλ. Τσίπρας στη Βουλή. Δεν θα μπούμε στην λογική την οποία ακολούθησε δυστυχώς η ΝΔ του Κ. Μητσοτάκη της ισοπεδωτικής καταστροφολογικής αντιπολίτευσης. Εμείς, εκεί που υπάρχουν θετικά θα τα υποστηρίζουμε, αλλά, βεβαίως, θα είμαστε και ξεκάθαρα απέναντι σε όποιες κινήσεις βρίσκονται σε αναντιστοιχία με τις απαιτήσεις της κοινωνίας.

ΕΝΦΙΑ

Ο κ. Μητσοτάκης, στις προγραμματικές δηλώσεις, μίλησε πρώτη φορά για κλιμακωτή μείωση του ΕΝΦΙΑ. Προεκλογικά η ΝΔ μιλούσε για οριζόντια μείωση σε όλες τις ιδιοκτησίες. Αυτό είναι θετικό κι εμείς το χαιρετίζουμε. Διότι η κλιμακωτή μείωση του ΕΝΦΙΑ είναι ακριβώς ο τρόπος που εμείς μειώσαμε τον ΕΝΦΙΑ πριν λίγους μήνες.

Αυτό που δεν μας είπε όμως η ΝΔ είναι γιατί όταν εμείς ψηφίζαμε τη μείωση του ΕΝΦΙΑ τα στελέχη της μας κατηγορούσαν ότι διαταράσσουμε τη δημοσιονομική ισορροπία. Σήμερα βλέπουμε ότι η ΝΔ σχεδιάζει μείωση του ΕΝΦΙΑ και μάλιστα με μεγαλύτερη μείωση για τις μεγαλύτερες ιδιοκτησίες – αυτή είναι διαφορά από τη δική μας ρύθμιση. Άρα αυτό που σήμερα πρέπει να μας πει η ΝΔ είναι πώς θα καλυφθεί αυτό το δημοσιονομικό κενό.

ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Υπήρξαν κάποιες ένοχες σιωπές από τον κ. Μητσοτάκη στην ομιλία του το Σάββατο το βράδυ, οι οποίες κατά την γνώμη μας υποκρύπτουν πάρα πολύ επικίνδυνες εξελίξεις. Το βασικό ζήτημα το οποίο απασχολεί εκατομμύρια συμπολίτες μας είναι το τι θα γίνει με τις συντάξεις. Τι θα γίνει με το ασφαλιστικό. Κι εκεί λοιπόν, και αυτό είναι το μείζον θέμα, δεν ακούσαμε ούτε μια κουβέντα στην ομιλία του κ. Μητσοτάκη. Περιμένουμε, λοιπόν, να δούμε ποιες θα είναι ακριβώς οι προτάσεις οι οποίες θα καταθέσει η κυβέρνηση της ΝΔ.

ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ

Επιπλέον, τι θα γίνει με το αφορολόγητο; Δεν ακούσαμε κάτι από τον κ. Μητσοτάκη. Τι θα γίνει με την προκαταβολή φόρου; Τη μείωση δηλαδή της προκαταβολής από το 100% στο 50% την οποία εμείς είχαμε ανακοινώσει. Τι θα γίνει με μια σειρά από ρυθμίσεις όπως η κατάργηση της Εισφοράς Αλληλεγγύης μέχρι τις 20.000 ευρώ που επίσης είχαμε δρομολογήσει. Θα προχωρήσουν αυτά τα μέτρα;

ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ

Στην Χαλκιδική, στην οποία δυστυχώς συνέβη αυτή η καταστροφή ελάχιστες ημέρες μετά την ανάληψη της κυβέρνησης από την ΝΔ, βγήκατε και είπατε ότι ο κρατικός μηχανισμός λειτούργησε άψογα. Λειτούργησε άψογα ο κρατικός μηχανισμός επειδή ήσασταν τρεις ημέρες κυβέρνηση και όχι επειδή ήμασταν εμείς 4,5 χρόνια πριν στην κυβέρνηση;

Ωστόσο, επαναλαμβάνω ότι εμείς σε αυτά τα θέματα – και ο κ. Τσίπρας ήταν πάρα πολύ σαφής στην πρώτη του τοποθέτηση μετά τη φυσική καταστροφή στην Χαλκιδική – δεν θα τα αντιμετωπίσουμε όπως εσείς. Γι αυτό αναφέρθηκα πριν στον τρόπο με τον οποίο ο κ. Μητσοτάκης αντιμετώπισε αυτά τα θέματα: με όρους τυμβωρυχίας όπως έγινε στο Μάτι. Εμείς θα τα αντιμετωπίσουμε με υπευθυνότητα, γιατί θεωρούμε ότι είναι ζητήματα που υπερβαίνουν την κομματική αντιπαράθεση.

Η υπόθεση Τσουβάλα

Ο κ. Τσουβάλας ήταν τελικά πετυχημένος ή αποτυχημένος τα 3 χρόνια που ήταν αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας και πλέον είναι πολιτικός προϊστάμενός της; Πέρσι εσείς δεν ήσασταν που ζητούσατε την κεφαλή του επί πίνακι; Όχι μόνο για τον αρχηγό της Πυροσβεστικής αλλά και για τον αρχηγό της Αστυνομίας. Κύριε Ρουσόπουλε δεν θυμάστε καλά! Ζητούσατε την κεφαλή του επί πίνακι και σήμερα είναι μέλος της κυβέρνησής σας.

https://www.facebook.com/acharitsis/videos/579540795911699/

Μυστικά & Documento

26/11/2023, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter