Χαρίτσης: «Όλοι αναγνωρίζουν πλέον την κρισιμότητα ενός στιβαρού Δημόσιου Συστήματος Υγείας»

Χαρίτσης: «Όλοι αναγνωρίζουν πλέον την κρισιμότητα ενός στιβαρού Δημόσιου Συστήματος Υγείας»
Ο Αλέξης Χαρίτσης.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε τη δημιουργική ασάφεια του ίδιου του πρωθυπουργού» όσον αφορά στα μέτρα υποστήριξης του δημόσιου συστήματος υγείας, των επιχειρήσεων και των εργαζομένων, σε τηλεοπτική παρέμβασή του.

«Στις 25 Φεβρουαρίου με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου η κυβέρνηση περιέγραψε τη διαδικασία για να κλείσουν τα σχολεία, τα πανεπιστήμια και οι θρησκευτικοί χώροι λατρείας, αλλά άργησε να την εφαρμόσει για τις Εκκλησίες. Η πολιτεία και η εκλεγμένη κυβέρνηση είναι υπεύθυνη να προστατέψει τη δημόσια υγεία», τόνισε ο Αλέξης Χαρίτσης στο δελτίο ειδήσεων του ANT1.

«Οι εξαιρέσεις ακυρώνουν τα μέτρα πρόληψης. Με τη δημόσια υγεία δεν μπορούμε να παίζουμε. Ελπίζουμε οι μεγάλες καθυστερήσεις της κυβέρνησης να μη στοιχίσουν σε ανθρώπινες ζωές. Ο ΣΥΡΙΖΑ ασκεί αντιπολίτευση χρήσιμη στην κοινωνία. Εξαρχής έχουμε κάνει προτάσεις τόσο για τη δημόσια υγεία όσο και για τη στήριξη επιχειρήσεων και εργαζομένων»

«Η δημιουργική ασάφεια του Κυριάκου Μητσοτάκη»

Παράλληλα, ο εκπρόσωπος Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης τοποθετήθηκε και περί του νέου διαγγέλματος του Κυριάκου Μητσοτάκη: «Ακούσαμε με προσοχή την τοποθέτηση του πρωθυπουργού και είδαμε από πλευράς του μια ‘δημιουργική ασάφεια’. Μας χαροποιεί ότι όλο και περισσότεροι αναγνωρίζουν την κρισιμότητα ενός στιβαρού Δημόσιου Συστήματος Υγείας και είναι θετικό βήμα οι προσλήψεις 2000 νοσηλευτών. Δυστυχώς, δεν ακούσαμε τι θα κάνει η κυβέρνηση με το θέμα των γιατρών, αλλά και με τις 4.000 μόνιμες προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών που είχε δρομολογήσει ο ΣΥΡΙΖΑ και εκκρεμούν από πέρυσι. Και βεβαίως δεν διευκρινίστηκε αν οι 2000 κλίνες στις οποίες αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός αφορούν κλίνες εντατικής θεραπείας ή κλίνες νοσηλείας».

«Η στήριξη των επιχειρήσεων και των εργαζομένων πρέπει να ξεκινήσει τώρα», υπογράμμισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας ότι «πρέπει να καλυφθεί από το κράτος το σύνολο των μισθών των εργαζομένων και όχι μέρους του μισθολογικού κόστους, όπως είπε ο πρωθυπουργός. Δεν έχουμε κανένα περιθώριο να επιστρέψουμε εκεί που ξεκινήσαμε πριν από την κρίση». Και κατέληξε αναφερόμενος στην απόφαση του Eurogroup «που είναι κατώτερη των περιστάσεων». «Η Ευρώπη πρέπει να πιεστεί, να ξυπνήσει από τον λήθαργο και να πάρει τα αναγκαία μέτρα. Οι ευρωπαϊκές οικονομίες χρειάζονται σημαντική στήριξη», τόνισε.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter