Χαρίτσης προς Μητσοτάκη: Δεν είναι δικός σας ο νόμος περί αναδοχής – Δεν τον εφηύρε η Κεραμέως

Χαρίτσης προς Μητσοτάκη: Δεν είναι δικός σας ο νόμος περί αναδοχής – Δεν τον εφηύρε η Κεραμέως

Μπορεί ο νόμος περί αναδοχής και υιοθεσίας να δημιουργήθηκε το 2018, επί ΣΥΡΙΖΑ με την ηλεκτρονική πλατφόρμα να λειτουργεί εδώ και οκτώ μήνες, αλλά ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσπαθώντας να το οικειοποιηθεί, ξέχασε… να το αναφέρει χθες σε εκδήλωση στο Ζάππειο με σχετικό θέμα.

Οι διθύραμβοι του κυρίου Μητσοτάκη… προς τον εαυτό του, προκάλεσαν την αντίδραση του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Χαρίτση:

«Η αναδοχή και η υιοθεσία είναι μια πολύ σοβαρή υπόθεση αγάπης και αλτρουισμού. Καλωσορίζουμε τον κ. Μητσοτάκη στον κόσμο της αναδοχής και της υιοθεσίας που δημιούργησε ο ΣΥΡΙΖΑ με νέο νόμο το 2018 και εφαρμόζεται ηλεκτρονικά εδώ και 8 μήνες», δήλωσε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας ότι «σήμερα υπάρχουν 3.350 υποψήφιοι γονείς, 1.250 ηλεκτρονικοί φάκελοι παιδιών και 600 κοινωνικές έρευνες καταλληλότητας σε εξέλιξη».

«Δεν χωρούν επικοινωνιακές φιέστες και λαθροχειρίες σε ένα τόσο σοβαρό και ευαίσθητο ζήτημα», κατέληξε ο Αλ. Χαρίτσης.

Όλη η δήλωση Χαρίτση:

«Καλωσορίζουμε τον κ. Μητσοτάκη στον κόσμο της αναδοχής και της υιοθεσίας που δημιούργησε ο ΣΥΡΙΖΑ με νέο νόμο το 2018 και εφαρμόζεται ηλεκτρονικά εδώ και 8 μήνες.

Έναν κόσμο που δεν τον εφηύρε ασφαλώς η κ. Κεραμέως, όπως νομίζει ο Πρωθυπουργός, δείχνοντας την απόλυτη άγνοιά του.

Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε επίσης ότι δεν γνωρίζει τα ακριβή στοιχεία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας.

Να τον πληροφορήσουμε λοιπόν ότι σήμερα υπάρχουν 3.350 υποψήφιοι γονείς, 1.250 ηλεκτρονικοί φάκελοι παιδιών και 600 κοινωνικές έρευνες καταλληλότητας σε εξέλιξη.

Η αναδοχή και η υιοθεσία είναι μια πολύ σοβαρή υπόθεση αγάπης και αλτρουισμού.

Την υλοποίησε με νέους όρους ο ΣΥΡΙΖΑ και την αγκάλιασε ο ελληνικός λαός.

Δεν χωρούν επικοινωνιακές φιέστες και λαθροχειρίες σε ένα τόσο σοβαρό και ευαίσθητο ζήτημα».

Χθες πάντως ο κ. Μητσοτάκης συνέχισε την πολιτική του να παρουσιάζει ως δικές του τις επιτυχίες του ΣΥΡΙΖΑ. Όλα έγιναν σε σχετική εκδήλωση μετά από πρωτοβουλία της υφυπουργού Εργασίας, Δόμνας Μιχαηλιδου.

Σύμφωνα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τα σύγχρονα κοινωνικά κράτη, ακόμα και τα πιο ισχυρά, έχουν καταλήξει ότι τα ιδρύματα δεν είναι ο πιο κατάλληλος χώρος για να μεγαλώνεις ένα παιδί. Ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε πως μέχρι το τέλους του 2020 θα υπάρχει συνολικός έλεγχος της πληροφορίας με την αναγραφή όλων των παιδιών που εμπίπτουν στο ηλεκτρονικό μητρώο αναδοχής και υιοθεσίας και βρίσκονται υπό την προστασία του κράτους. Μάλιστα, είπε πως όποιος φορέας δεν συμμορφώνεται με τη στοιχειώδη αυτή υποχρέωση, θα του αφαιρείται το δικαίωμα να φροντίζει παιδιά.

«Η ηλεκτρονική αυτή πλατφόρμα είναι απαραίτητο εργαλείο. Να διασφαλίσουμε τα δικαιώματα κάθε παιδιού που βρίσκεται υπό την ευθύνη του κράτους» τόνισε, επισημαίνοντας πως σε αυτά περιλαμβάνονται και τα ασυνόδευτα παιδιά. 

https://www.facebook.com/acharitsis/photos/a.303241070463661/558320044955761/?type=3&theater

#Καλωσορίζουμε τον κ. Μητσοτάκη στον κόσμο της αναδοχής και της υιοθεσίας που δημιούργησε ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. με νέο νόμο το…

Gepostet von Alexis Charitsis – Αλέξης Χαρίτσης am Donnerstag, 12. Dezember 2019

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter