Χαρίτσης προς Πέτσα: «Έχουν ή δεν έχουν τα στελέχη του λιμενικού διαταγές να τηρούν τις διεθνείς υποχρεώσεις για έρευνα και διάσωση;»

Χαρίτσης προς Πέτσα: «Έχουν ή δεν έχουν τα στελέχη του λιμενικού διαταγές να τηρούν τις διεθνείς υποχρεώσεις για έρευνα και διάσωση;»

Σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης σχολιάζει τόσο τα λεγόμενα του Μ.Τσαβούσογλου ότι οι ελληνικές αρχές «ανοίγουν πυρ κατά λέμβων που εντοπίζονται στο Αιγαίο στις οποίες επιβαίνουν πρόσφυγες», όσο και τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου Στ. Πέτσα σχετικά με τις “πιθανότητες να έχουμε θέματα όπως αυτό το τραγικό περιστατικό τις προηγούμενες ημέρες», εννοώντας τη σύγκρουση σκάφους της Frontex με λέμβο γεμάτη πρόσφυγες με αποτέλεσμα την καταβύθισή της με ένα νεκρό αγοράκι κι έναν αγνοούμενο. 

Ολόκληρη η δήλωση του κ. Χαρίτση έχει ως εξής:

1. Οι δηλώσεις Τσαβούσογλου είναι απόλυτα καταδικαστέες τη στιγμή μάλιστα που η τουρκική ηγεσία εργαλειοποιεί τις προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές για να απειλήσει την Ευρώπη.

2. Ο κ. Πέτσας έχει απόλυτο δίκιο ότι τα τελευταία 4μησι χρόνια σώζαμε και περιθάλπαμε κόσμο και το Λιμενικό Σώμα έχει καταβάλει απίστευτες προσπάθειες σε αυτήν την κατεύθυνση. Το θέμα είναι τώρα τι οδηγίες υπάρχουν στη θάλασσα..

3. Τι εννοεί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος όταν λέει ότι “Ζητάμε παντού και στην Ευρώπη και στο εσωτερικό την κατανόηση όλων, ότι όταν αυξάνουμε τις περιπολίες…. αυξάνει στατιστικά και η πιθανότητα να έχουμε, δυστυχώς, θέματα, όπως αυτό το τραγικό περιστατικό τις προηγούμενες ημέρες.”; Έχουν ή δεν έχουν τα στελέχη του λιμενικού- τα οποία μάλιστα πραγματοποιούν αυξημένες περιπολίες – τις διαταγές να τηρούν τις διεθνείς υποχρεώσεις της χώρας για έρευνα και διάσωση βάσει του διεθνούς και ευρωπαϊκού δικαίου; Γιατί ανεβαίνει στατιστικά η πιθανότητα για θανάτους αντί να ανεβαίνει για διασώσεις, όταν αυξάνονται οι περιπολίες;

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter