Χαρίτσης για τιμές ρεύματος: Τρομάζουν τα στοιχεία της Eurostat – Η πραγματική οικονομία καταστρέφεται

Χαρίτσης για τιμές ρεύματος: Τρομάζουν τα στοιχεία της Eurostat – Η πραγματική οικονομία καταστρέφεται

Τρομάζουν τα στοιχεία της Eurostat για τις τιμές ηλεκτρικού ρεύματος σύμφωνα με όσα αναφέρει σε ανάρτηση του στο Facebook, ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Χαρίτσης, ενώ σημειώνει ότι «η πραγματική οικονομία καταστρέφεται και η ευθύνη βαραίνει αποκλειστικά την κυβέρνηση Μητσοτάκη».

«Όπως φαίνεται και από τα στοιχεία της Εurostat, οι ελληνικές επιχειρήσεις (μη οικιακοί καταναλωτές) αντιμετώπισαν τη δεύτερη μεγαλύτερη εξαμηνιαία αύξηση στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος» υπογραμμίζει το τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, και συνεχίζει «αποτέλεσμα, να έχουν το μεγαλύτερο σε απόλυτα νούμερα κόστος ηλεκτρικής ενέργειας σε ολόκληρη την Ευρώπη». Όπως τονίζει, οι αυξήσεις είναι στη λιανική τιμή ρεύματος και όχι στην χονδρεμπορική.

Μάλιστα το ακόμα χειρότερο, όπως υπογραμμίζει ο Αλέξης Χαρίτσης, είναι ότι «τα στοιχεία αφορούν στο 2ο εξάμηνο του 2021, πολύ πριν τον πόλεμο δηλαδή και τις εκρηκτικές ανατιμήσεις των τελευταίων μηνών».

Αναλυτικά η ανάρτηση:

Τα στοιχεία της #Eurostat τρομάζουν.

Οι ελληνικές επιχειρήσεις (μη οικιακοί καταναλωτές) αντιμετώπισαν τη δεύτερη μεγαλύτερη εξαμηνιαία αύξηση στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος με αποτέλεσμα να έχουν το μεγαλύτερο σε απόλυτα νούμερα κόστος ηλεκτρικής ενέργειας σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Προσοχή, όχι στην χονδρεμπορική, αλλά στην τελική, λιανική τιμή ρεύματος.

Ακόμα χειρότερα, τα στοιχεία αφορούν στο 2ο εξάμηνο του 2021, πολύ πριν τον πόλεμο δηλαδή και τις εκρηκτικές ανατιμήσεις των τελευταίων μηνών.

Η πραγματική οικονομία καταστρέφεται και η ευθύνη βαραίνει αποκλειστικά την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter