Χάρτινος πύργος η Προανακριτική: Χωρίς το αδίκημα της δωροληψίας το πόρισμα της ΝΔ

Χάρτινος πύργος η Προανακριτική: Χωρίς το αδίκημα της δωροληψίας το πόρισμα της ΝΔ

«Ξήλωσε» από μόνη της η ΝΔ το φερόμενο κακούργημα της δωροληψίας, αποκαθιστώντας την αλήθεια για το δήθεν σκάνδαλο με το ανύπαρκτο ΣΥΡΙΖΑ Channel και την απόπειρα χειραγώγησης των μέσων ενημέρωσης δια του διαγωνισμού που ανάγκασε τους ιδιοκτήτες τηλεοπτικών σταθμών να βάλουν για πρώτη φορά το χέρι στην τσέπη για το δημόσιο αγαθό των αδειών.

Κερασάκι στην τούρτα μοιάζει το πόρισμα της πλειοψηφίας για το «φιάσκο – παρωδία» της Προανακριτικής Επιτροπής κατά του Νίκου Παππά. Σύμφωνα με τις πληροφορίες από υψηλά ιστάμενες πηγές της Επιτροπής, το αδίκημα της δωροληψίας δεν εντοπίζεται στο πόρισμα της ΝΔ, καθώς δεν στοιχειοθετήθηκε από τα τεκμήρια και τις μαρτυρίες.

Προκειμένου να αποφύγει τον απόλυτο διασυρμό η συμπολίτευση αναμένεται να ζητήσει την παραπομπή του πρώην υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής για το πλημμέλημα της παράβασης καθήκοντος, γεγονός που καταδεικνύει τον προσχηματικό χαρακτήρα του κοινοβουλευτικού εγχειρήματος.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρώτος μάρτυρας της Προανακριτικής, Κυριάκος Τόμπρας, αποδόμησε το μύθευμα περί διαμεσολάβησης του Ν. Παππά ανάμεσα σε Καλογρίτσα και Χούρι για τα επίμαχα 3 εκατ. ευρώ. Επίσης, ο μοναδικός διαμεσολαβητής απέδειξε ότι οι δύο πλευρές διαπραγματευόντουσαν το 2018, με σκοπό να επιστρέψει ο εργολάβος τα χρήματα που έλαβε από τους Λιβανέζους μεγιστάνες.

Εν συνεχεία, ο Χρ. Καλογρίτσας παραδέχτηκε ότι αν και «πένητας», χρηματοδότησε με 14,5 εκατ. ευρώ την απόπειρα του γιου του, Ιωάννη – Βλαδίμηρου, να εξασφαλίσει τηλεοπτική άδεια. Ξεκαθάρισε δε πως το Documento δεν είχε καμία σχέση με την υπόθεση. Πρώτον, εκδόθηκε με δικά του κεφάλαια και, δεύτερον, όταν η εφημερίδα κυκλοφόρησε στα περίπτερα το εν λόγω ποσό ήταν δεσμευμένο από την Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.

Χαριστική βολή στις ρεβανσιστικές επιδιώξεις της ΝΔ αποτέλεσε η έκθεση της ΤτΕ. Η έκθεση που φέρει την υπογραφή του κεντρικού τραπεζίτη περιελάμβανε όλη την πορεία του χρήματος, διαψεύδοντας το αφήγημα περί εμπλοκής του πρώην υπουργού και αποσαφηνίζοντας ότι τα χρήματα κατέληξαν στον Χρ. Καλογρίτσα και αναλώθηκαν από την εταιρία «Τοξότης».

Να σημειωθεί ότι τα πορίσματα των κομμάτων θα κατατεθούν σήμερα, Δευτέρα, και θα συζητηθούν αύριο στην τελευταία συνεδρίαση της Επιτροπής. Κατά τον Κανονισμό, το πόρισμα της πλειοψηφίας θα συζητηθεί και θα τεθεί προς ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής εντός 15 ημερών.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter